,

Vigtigheden af at være vellidt – omtale, omdømme samt hvordan du får kunderne til at lide dig

At være accepteret er et grundlæggende menneskeligt behov. Alt fra likes på sociale medier til positive kommentarer om vores nye bil, er noget vi med glæde tager imod. Ønsket om at være vellidt og værdsat er menneskelige behov, ligesom det at trække vejret og spise en god bøf fredag aften. For mange er behovet for at være vellidt dog vigtigere end som så. For den lille butik på hjørnet eller restauranten i nabobygningen, kan kundernes tanker om dem være den hårfine grænse mellem sejr og nederlag. Derfor er omtale og anmeldelser afgørende!

Studier udført af BrightLocal viser at næsten 9 ud af 10 forbrugere har tillid til omtale på nettet, i næsten lige så høj grad som de har til anbefalinger fra en ven.

Ved hjælp af omtale, om det så er via Krak, Facebook, Tripadvisor eller Yelp. Så kan virksomhedsejere samle indtryk, få inspiration til udvikling af produkter og tjenester, eller svare på urimelig kritik. Der findes altså gode muligheder for at møde og samtidig indgå dialog med både gamle som nye kunder.

Du går muligvis glip af 9 ud af 10 potentielle kunder

Hvorfor? Du har måske ikke ressourcerne, eller måske bare ikke indset vigtigheden af at være til stede og nærværende, der hvor andre bedømmer og vurderer din virksomhed. En ting er dog sikkert, – online anmeldelser er en af de vigtigste markedsføringskanaler i dag. I forlængelse af dette betyder det, at du risikerer at miste næsten 90% af dine potentielle kunder ved ikke at deltage aktivt i kommentarerne og anmeldelserne om din virksomhed på nettet.

Krak har undersøgt hvordan små og mellemstore virksomheder markedsfører sig i digitale, samt traditionelle markedsføringskanaler. Undersøgelsen viste at kun 2 ud af 10 virksomhedsejere aktivt opmuntrede deres kunder til, at skrive omtale om dem. Det vil sige at hele 80% lader det være op til kunderne selv at kontrollere eventuel omtale.
På spørgsmålet om hvordan virksomheden arbejder med kundeomdømme på internettet, svarede kun 4 ud af 10 virksomheder at de indleder dialog med kunderne og forsøger at rette på eventuelle negative oplevelser. Det betyder at de resterende 6 ud af 10 har paraderne nede når, kunderne kommer med omtale om virksomheden.

Hvad kan du gøre for at arbejde mere aktivt med dit omdømme?

  • Følg med i hvor og hvad kunderne skriver om dig – der findes flere steder hvor brugerne kan skrive anmeldelser og omtale din virksomhed.
  • Strukturér en plan til at holde øje med de steder hvor brugerne omtaler din virksomhed. Et par minutter hver uge kan række.
  • Du kan opmuntre dine kunder til at give positive anmeldelser, – giv dem f.eks. 10% rabat ved næste køb, hvis de producerer gode anmeldelser.
  • Integrér anmeldelser på din hjemmeside, se hvordan lige her ↓

På Krak kan du bl.a. holde styr på dine kunders anmeldelser og oven i købet lægge disse på din hjemmeside. Så nemt er det:

  1. I bunden af din virksomhedsprofil finder du «Tilføj bedømmelse på din hjemmeside».
  2. Klik på linket for at se instruktion.

Sådan! Nu kan du begynde at arbejde proaktivt for at få de eftertragtede fem stjerner.
Glem dog ikke disse 3 vigtige punkter:

  • Svar på anmeldelserne så hurtigt som muligt og før dialog med både tilfredse og utilfredse kunder.
  • Alle kan læse dit svar, så vær tydelig og konkret, og svar aldrig i affekt.
  • Svar altid ærligt og erkend eventuelle fejl, – dine kunder sætter pris på ærlighed.