Vigtigheden af at være vellidt – derfor er omtale og anmeldelser afgørende

OMTALE, OMDØMME SAMT HVORDAN DU FÅR KUNDERNE TIL AT LIDE DIG

For den lille butik på hjørnet eller restauranten i nabobygningen, kan kundernes tanker om dem være den hårfine grænse mellem sejr og nederlag. Derfor er omtale og anmeldelser afgørende!

Hvorfor? Ved hjælp af omtale, om det så er via Krak, Facebook, Tripadvisor eller Google. Så kan virksomhedsejere samle indtryk, få inspiration til udvikling af produkter og tjenester, eller svare på urimelig kritik. Der findes altså gode muligheder for at møde og samtidig indgå dialog med både gamle som nye kunder.

Krak har undersøgt hvordan små og mellemstore virksomheder markedsfører sig i digitale, samt traditionelle markedsføringskanaler. Undersøgelsen viste at kun 2 ud af 10 virksomhedsejere aktivt opmuntrede deres kunder til, at skrive omtale om dem. Det vil sige at hele 80% lader det være op til kunderne selv at kontrollere eventuel omtale.

På spørgsmålet om hvordan virksomheden arbejder med kundeomdømme på internettet, svarede kun 4 ud af 10 virksomheder at de indleder dialog med kunderne og forsøger at rette på eventuelle negative oplevelser. Det betyder at de resterende 6 ud af 10 har paraderne nede når, kunderne kommer med omtale om virksomheden.

Hvad kan du gøre for at arbejde
mere aktivt med dit omdømme?

  • Følg med i hvor og hvad kunderne skriver om dig – der findes flere steder hvor brugerne kan skrive anmeldelser og omtale din virksomhed.
  • Strukturér en plan til at holde øje med de steder hvor brugerne omtaler din virksomhed. Et par minutter hver uge kan række.
  • Du kan opmuntre dine kunder til at give positive anmeldelser, – giv dem f.eks. 10% rabat ved næste køb, hvis de producerer gode anmeldelser.