,

Sommeren er her! Derfor har vi lavet en tjekliste for selvstændige

For selvstændige er sommeren en omgang blandede bolsjer. For nogle selvstændige er det den tid på året, hvor der skal frakobles og slappes af. For andre er sommeren starten på en intens sæson, hvor kunderne strømmer til virksomheden. Samtidig viser undersøgelser, at næsten en tredjedel af de selvstændige har svært ved at tage fri i løbet af sommeren. Og for dem, der rent faktisk tager fri, vil arbejdet stadig fylde mentalt, når e-mailen tjekkes.

Uanset om du skal arbejde eller koble fra denne sommer, så vil vi gerne hjælpe dig med at få en dejlig sommer. Derfor har vi lavet en tjekliste for selvstændige:

• Er der styr på dine åbningstider over sommeren?
Sørg for at dine kunder ikke går forgæves, når de besøger din virksomhed over sommeren. Derfor er det vigtigt at opdatere dine åbningstider og andre vigtige firmaoplysninger. Næsten 9 ud af 10 har forkerte firmaoplysninger på internettet. Du kan tjekke om dine åbningstider er korrekte med NetTjek!

• Hvem opdaterer din virksomheds Facebook-side?
Har din virksomhed en Facebook-side, så er der risiko for at den kan stå tom, hvis du holder ferie over sommeren. Kom det i forkøbet og planlæg opdateringer, som bliver lagt på din virksomheds Facebook-side mens du er på ferie.

• Hvem besvarer dine e-mails når du er på ferie?
Det er hurtigt at opsætte autosvar på e-mail, men det er noget der ofte bliver glemt. Inden du tager på ferie, så husk at opsætte autosvar på din virksomheds e-mail. Fortæl hvem dine kunder kan kontakte mens du er på ferie, og giv eventuelt et akut telefonnummer, som dine kunder kan ringe til når det virkelig brænder på.

• Ved dine kunder at du er på ferie?
Send en hilsen til dine kunder og ønsk dem en god sommer. Fortæl dem også omkring ændringer i dine åbningstider og andre praktiske oplysninger. Det giver også dine kunder mulighed for at komme med de sidste bestillinger inden sommeren.

Vi håber at du kan bruge tjeklisten til at dobbelttjekke, at alt er i orden inden du tager på ferie. Vi ønsker dig i hvert fald en rigtig god sommer.

De bedste hilsner
Krak