,

Søgeord på Krak er vigtige

krak

“Hvilke ord søger potentielle kunder på, når de leder efter de produkter eller ydelser, som jeg tilbyder?” Det er et spørgsmål, som de fleste virksomheder bør stille sig selv. Nøgleord har nemlig til opgave at forbedre din virksomheds relevans på nettet.

Hvad er et et søgeord?

Søgeord eller nøgleord, som de også kaldes, er de ord, som potentielle kunder søger på, når de leder efter noget på søgemaskiner, som Google, Bing og Krak. Det kan også dreje sig om såkaldte søgefraser. Måske har du søgt efter “søgeord” (nøgleord) eller “hvad er et søgeord?” (søgefrase) og fik denne artikel i søgeresultaterne? Når vi her bruger begrebet søgeord, taler vi også om søgefraser.

Det søgemaskinen stræber efter at gøre, er at matche søgeordet med relevante hjemmesider, hvor kunden sandsynligvis vil finde netop det produkt eller den ydelse, de leder efter. Jo bedre indholdet på din hjemmeside matcher søgeordet, jo højere vil det blive vist på kundens resultatliste. Som regel betyder en højere placering på fx. Google flere klik, besøgende og konverteringer.

Tre vigtige punkter du skal huske, når du arbejder med søgeord

Så hvad er egentlig et godt søgeord og hvordan skal du tænke, når du skal identificere søgeord til netop din virksomhed?

  • Søgeordet skal være relevant:
    Sørg for, at de søgeord, du vælger, er relevante for de produkter eller ydelser, du tilbyder. Vær så opmærksom på at søgeordet matcher indholdet på din hjemmeside, samt målet med din hjemmeside. Hvad vil du have kunden til at gøre? Købe? Bestille? Læse mere? Lad søgeordet signalere dette.
  • Søgeordet skal være specifikt:
    Lad os sige, at du driver en café. Er ordet “café” et passende søgeord? Svaret er nej. Du skal være mere specifik for at konkurrere med andre cafeers sider. Stil dig selv spørgsmålet: “Hvilke søgeord vil mine potentielle kunder sandsynligvis google for at finde netop min café?” Tilføj noget som er unikt for dig, fx. ‘smørrebrød’, ‘brunch’ eller ‘sandwich’.
  • Men… ikke for specifikt:
    Nøglen er at finde balancen her. Du ønsker at identificere søgeord, der er specifikke nok til, at kunden kan finde netop dig, men som samtidig ikke er for lange eller detaljerede. Risikoen er simpelthen, at ingen søger efter alt for specifikke søgeord.

Søgeord på Krak.dk

Krak.dk er en søgemaskine ligesom Google, hvor vi leverer information baseret på brugerens søgeord og søgefraser. Hver uge skaber vi tusindvis af kundekontakter og ligesom på Google er det de topplacerede søgeresultater, der får flest klik.

Med “Højere op på Krak” sætter du din virksomheds søgeordsarbejde i fokus. Ved at identificere hvilke søgeord dine kunder bruger, gør du din virksomhed relevant i søgningen på Krak.dk. Ved hjælp af minimum to toprangerede søgeord får du en topplacering på resultatisten på disse og med yderligere 100 rangerede søgeord øger du yderligere din relevans.

Toprangerede søgeord – disse er de mest relevante søgeord. Din virksomhed vises højere i søgeresultaterne for toprangerede søgeord end hvis de var rangerede eller gratis.

Rangerede søgeord – Dette er andre relevante søgeord. Du kan vælge op til 100 rangerede søgeord. Din virksomhed vises også højere oppe i søgeresultaterne for disse – men ikke så højt som med de topplacerede søgeord.

Opfølgning og analyse er et must, når du arbejder med søgeord og via Mit Krak kan du let følge med på din statistikside, hvilken effekt dine søgeord faktisk har. Læs mere om dette længere nede.

Sådan opdaterer du dine søgeord på Mit Krak

Vi kan konstatere, at søgeordsarbejde er og fortsat vil være en vigtig nøgle til at øge din virksomheds visninger på nettet. Sørg for løbende at analysere, opdatere og holde dem relevante. På Mit Krak kan du, der har “Højere op på Krak”, selv gøre dette – let på ét sted.

Sådan vælger du søgeord på Mit Krak:

sökord1

På billedet ovenfor kan du se, hvordan søgeordsvisningen ser ud på Mit Krak. I det nederste felt skal du vælge, hvilke søgeord du vil linke til din virksomhed. Det er nu du stiller dig selv det spørgsmål, vi startede denne artikel med: “Hvilke ord søger potentielle kunder efter, når de leder efter de produkter eller ydelser, jeg tilbyder?”. Når du har valgt dine ord, kan du nemt trække de respektive søgeord til boksen for “toprangerede søgeord” eller “rangerede søgeord”.

Produktet indeholder 2 topplacerede søgeord, altså ord du anser for at være mest relevante. Derudover har du hele 100 rangerede søgeord, hvilket også vil forbedre din placering markant. Og vil du øge antallet af toprangerede eller rangerede søgeord kan du bestille flere direkte i Mit Krak.

Her kan du følge, hvordan dine søgeord klarer sig:

sökord2

I visningen ovenfor kan du let se, hvordan dine valgte søgeord klarer sig i forhold til antallet af klik, de genererer i en given periode. På denne måde kan du let analysere, om du skal foretage justeringer. Måske bemærker du, at et søgeord, du har valgt, som “rangeret”, klarer sig så godt, at det bør ændres til “toprangeret”? I så fald skal du blot klikke tilbage til den forrige visning og foretage dine rettelser. Det bliver ikke lettere.

Er du nysgerrig efter at lære endnu mere? Så kan du læse mere om placeringer på Krak.dk og produktet “Højere op på Krak”.

God fornøjelse med dit søgeordsarbejde.