Små virksomheder og sociale medier

Social Media for SMV

Vi spurgte vores kunder, hvad de synes er mest udfordrende ved digital markedsføring. Nogle af de svar, vi fik, var: “Hvor skal jeg starte?”, “Hvilke kanaler skal jeg vælge?”, og måske det mest almindelige svar: “Jeg har ikke tid”. Og ingen af disse svar overrasker os. Det tager tid at forstå digital marketing, og der er mange forskellige muligheder og produkter at vælge imellem. I denne artikel fortæller vi om nogle af de største og vigtigste sociale kanaler medier.

Hvordan vælger du de rigtige mediekanaler, hvor dine kunder er, – og hvordan skal du bruge dine markedsføringspenge? For dig, der ønsker at promovere sig selv på Facebook, bliver det hurtigt klart, at konkurrencen er hård. Ifølge Facebook er der næsten 7 millioner aktive marketingfolk, der ønsker at drage fordel af verdens største sociale mediekanal.

På billedet herunder kan du se nogle af de mest populære sociale mediekanaler og antallet af aktive brugere. Billedet viser tydeligt, hvor stor Facebooks platform er, sammenlignet med konkurrenter som LinkedIn og Twitter.

Social Media in the world

Danske iværksættere er også begyndt at indse vigtigheden af ​​at have en Facebook-tilstedeværelse. I en undersøgelse foretaget af Krak oplyser næsten halvdelen af ​​de danske SMV’er, at de har en Facebook-side. I alt oplyser omkring 50 procent af virksomhederne, at de har en firmaprofil på en eller flere sociale mediekanaler.

I vores undersøgelse fandt vi følgende interessante oplysninger om virksomheder og sociale medier:

  • Næsten 10 procent af respondenterne siger, at de bruger Instagram. Undersøgelsen viser også, at Instagram er mere populær blandt B2C-virksomheder og ikke så populær blandt B2B-virksomheder. Instagram bruges generelt også af flere kvinder end mænd. Yderligere er Instagram en god kanal, hvis din målgruppe hører til den yngre del af befolkningen, og dit produkt fungerer godt visuelt.
  • 1 ud af 10 virksomheder oplyser, at de bruger Twitter. Ifølge Medieudviklingsrapporten fra DR, bruger 6 % af danskerne dagligt Twitter. Størrelse er ikke alt. Selvom Twitter, i sammenligning med Facebook, ikke har så mange brugere, kan det sagtens være det helt rigtige sted for din virksomhed at lægge en stor markedsføringsindsats.
  • Næsten 40 procent af de danske SMV’er bruger LinkedIn. Dette er et sted for enhver der ønsker at finde nye medarbejdere. Med LinkedIn-segmenteringsværktøjer er det muligt at målrette annoncer specifikt til dine fremtidige drømmekollegaer. Derudover er det en god kanal, hvis du vil promovere dig selv til andre virksomheder, da de fleste brugere på Linkedin har en profil i kraft af deres professionelle liv.

Som med andre marketingsaktiviteter og kanaler, skal du have en klar strategi for din tilstedeværelse på sociale medier. Hvordan planlægger du at bruge sociale medier? Vi stillede spørgsmålet til virksomhedsejere. Her er, hvad de svarede:

Hvordan planlægger du at bruge sociale medier?

  • For de fleste SMV’er bruges Facebook til at skabe opmærksomhed omkring deres virksomheder (57%). Dette er hovedårsagen til, at virksomheder bruger kanalen.
  • Andenplads er “introduktion af nye produkter” (30%).
  • 24% oplyser, at de bruger Facebook til at etablere direkte kundedialog.

“Skabe opmærksomhed”

Som nævnt er der flere grunde til, at en virksomhed eksistere på sociale medier. En anden grund er online synlighed. At repræsentere din virksomhed på forskellige sider øger din relevans på nettet. Dette kan delvis have en positiv indflydelse på din hjemmesides placering på Google, men det kan også generere bedre rangerede søgeresultater (se billede nedenfor). Især er Facebooks anmeldelser, ligesom Kraks, noget Google fremhæver i søgningen.