,

4 tips til at skille dig ud fra mængden

“Det digitale landskab er en jungle!”
Det er en sætning, du måske har hørt før og det er du måske også enig i. Og det kan vi godt forstå.

Som ejer af en lille- eller mellemstor virksomhed kan det være uoverskueligt at bevæge sig igennem alle de forskellige platforme, værktøjer og medier. Men det er faktisk også er uoverskueligt for kunderne, du henvender dig til at filtrere og scanne alle de budskaber de støder på hver dag. Og derfor er det endnu mere vigtigt, at din virksomhed skiller sig og gør opmærksom på sig selv blandt alle de andre, der også laver larm. Men hvordan gør du så det?

Her er der 4 tips til at skille dig ud fra mængden og være den mest farverige blomst i den store jungle

 

Skrifttypen

Når du skal poste et Facebook billede, lave en header til dit nyhedsbrev eller oprette en Instagram Story med tekst på, er det vigtigt at du vælger en font, der nemt kan læses, som er tydelig og som matcher resten af dit brand. Og det virker måske banalt, men noget så simpelt som en skrifttype kan faktisk have afgørende betydning for dit salg. Hvis du vælger en skrifttype, der ikke harmonere med resten af dit brand, kan det betyde, at modtageren at afkoder dit produkt helt forkert og dermed bliver du ikke taget i betragtning. Det samme gør sig gældende med farven på de skrifttyper du vælger.

Og skal du bruge flere forskellige skrifttyper på 1 billede, kan det være en god ide at anvende både en “Serif” og en “Sans Serif”. Det er designmæssigt smart og to typer af skrifter, der går godt sammen. 

Farver

Og nu hvor vi alligevel taler om farverne, bør vi nok lige nævne, at de på ingen måde er uden betydning. Det er faktisk utroligt vigtigt hvilke farver du sammensætter. Farvepsykologien spiller en enorm rolle i reklame og marketing. Valg af forkerte farver til dine annoncer kan være skadeligt for din kampagne og i sidste ende dit brand. For eksempel kan sort virke som et elegant, klassisk farvevalg, men de fleste forbrugere forbinder det faktisk med mystik, ondskab og død. Det er alle ting, du højest sandsynligt ikke ønsker, at blive identificeret med. Men her kan du faktisk komme langt med at vælge en mørk grå i stedet for helt sort. Eller hvis du skal køre en sommerkampagne, kan være nærliggende at anvende en gul farve. Men også her er der forskel. For mens skrig-gul råber på tilbud og discount, kan en støvet gul give indtryk af lyse og eksklusive sommeraftener. 

Dog skal det nævnes, at det kan være en rigtig god ide at bruge skrigende farver, da det netop fanger øjet. Som i eksemplet her, vil du lægge mærke til, at dit blik i højere grad drages mod den skrig-gule og det er jo netop det du gerne vil opnå hos din målgruppe. Der er nemlig mange reklamer derude, så det handler om at finde balancen mellem dit budskab og stadig kunne fange brugernes blik med en reklame, der får dem til at stoppe op og kigge nærmere. 

Keep it simple and original

Dine posts skal være nemme at afkode. Det er virkelig vigtigt, at dit budskab kommer nemt og hurtigt igennem. Vi scroller så hurtigt hen over vores feed på sociale medier – så du skal virkelig være klar i spyttet. Når du eksempelvis skal lave annoncer på Facebook, kan du bruge en god tommelfinger-regel om, at teksten på dit billede ikke må dække mere end 20% af billedet. Ellers bliver den simpelthen ikke godkendt.
Derudover skal du også sørge for, at det du skriver er relevant og originalt. Det skal både dreje sig om det du sælger, men så skal det også være noget du selv har kreeret. Selvfølgelig kan du sagtens finde inspiration hos andre, og med mindre du laver “citat-posts” og kreditere citat personen, der har sagt det, skal du altså skrive teksten til dine posts selv. 

Vælg det rigtige medie

Og når du har lavet alt det kreative materiale, skal du poste det. Nu er spørgsmålet bare: Hvor? Det er klart, at du ønsker, at din målgruppe skal lægge mærke til dine annoncer og hvis du følger disse tips vil det kunne hjælpe dig med det. Men det er ikke nok. Du skal også poste de rigtige steder – og det er dér hvor dine kunder befinder sig. For at finde ud af det, anbefaler vi, at du i starten prøver dig frem. Lav dine opslag på både Facebook, Instagram og måske også endda på Twitter eller Linkedin. Når du har gjort det over en længere periode, kan du begynde at måle effekten. Find ud af hvor du opnår mest engagement, flest likes og nye følgere. Når du har fundet ud af det, kan du begynde at lave flere og mere forfinede opslag på de medier, der giver dig mest resultat. Så det er bare med at komme igang!