,

Skabe SEO-venligt indhold på din hjemmeside

Indhold og relevans går hånd i hånd og din hjemmeside bør have et unikt og relevant indhold. Men hvordan ved man, hvad der er relevant? Her giver vi dig 5 tips til, hvordan du kan skabe SEO-venligt indhold på din hjemmeside.

1. Skabe indhold efter dine kunder

For at skabe det rigtige indhold, så skal du naturligvis også vide, hvem du skaber indeholdet til. Derfor skal du tænke på at sætte dig i kundens sted. Hvad tilbyder du som virksomhed, og hvordan kan du møde kundens behov med relevant og unikt indhold? Google leder efter kvalitet, og ønsker altid, at dét der kommer øverst i søgeresultatet, netop er – kvalitet. Så opbyg dit indhold i henhold til dine kunder, og Google vil kunne lide dig.

2. Anvend billeder og videoer

Det er vigtigt, at du ikke blot fokuserer på tekst – tænk visuelt og fortællende. Arbejd med billeder og videoer – det sælger. Integrerede billeder og videoer på dine sider værdsættes også af søgemaskiner. Relevante videoer tiltrækker kunder, og får dem til at blive i længere tid på din hjemmeside, hvilket gør siden mere relevant i søgemaskinens øjne.

3. Fokusér på det rigtige søgeord

Inden du påbegynder arbejdet med at definere det rigtige søgeord, så skal du tænke på, at du ikke må anvende alt for generiske søgeord. Hvis du eksempelvis er tømrer, så skal du spørge dig selv, om det er relevant, at du findes via ordet “tømrer”. Generiske ord har en tendens til at have stor konkurrence, da det er vanskeligt at nå de øverste placeringer i søgeresultaterne. Måske er der noget, som du specialiserer dig inden for? Er du ekspert i møbler? Så bør du anvende ord som “møbelsnedker” eller lignende, som du bør skrive om.

4. Skriv til mennesker – ikke til maskiner

Når det kommer til, hvem vi skal skrive til, så er det egentlig ret åbentlyst. Naturligvis, skal du skrive til din målgruppe og dine kunder, men du skal også tænke over algoritmerne, der fungerer i baggrunden. Det vil sige, at dine søgeord skal inkluderes på din hjemmeside; i overskrifter, titel, metabeskrivelse og i selve teksten. Men kan man så bare skrive så mange søgeord som muligt i teksterne, og dermed få større relevans på Google? Svaret på dette spørgsmål er nej – det er naturligvis ikke godt nok. Det, man skal huske på er, at du skal skrive til mennesker, fordi det er dem, som læser teksten på din hjemmeside, hvor maskiner indekserer det. Maskinerne prøver konstant at tænke som et menneske for at bedømme din hjemmeside.

5. Benyt de rette links

Links er en vigtig del af SEO. Links er det, der viser Google, at de “taler” om din hjemmeside. Der er naturlige måder, at få links på, f.eks. via blogindlæg, link i kommentarer eller hvis nogen har skrevet om dig eller din virksomhed. Du kan se to eksempler her (billede). Selvfølgelig ville det være perfekt, hvis Børsen eller Danmarks største blogger skrev om dig og din virksomhed, men det kommer nok ikke til at ske. Det er dog stadig værd at arbejde med link. Eksempelvis, hvis du har nogle gode forretningspartnere, du kan udveklse links med, så gør det. Skriv om underleverandører, der igen skriver om eller linker til dig. Er du en frisør? Så skriv om frisørssalonen i lokalet ved siden osv. Det kræver noget arbejede, men vil betale sig i sidste ende. Det er vigtigt, at have en korrekt linkstrategi, så du kan kontrollere, hvilke links du får samt værdien af disse.


Vil du vide mere om SEO, hvordan det fungerer, og hvordan vi her i Krak, kan hjælpe dig? Så tag et kig på webinaret nedenfor, hvor vi vil fortælle dig mere.