,

SEO – Sådan skal du bruge søgemaskineoptimering

SEO er et fællesbetegnelse for de metoder, der bruges til at optimere din hjemmeside. Når en SEO-ekspert optimerer din hjemmeside, er målet, at den skal nå en højere placering på søgemaskiner, som Google og Bing. Det vil føre til at flere og flere klikker på dine links. I den følgende artikel fortæller vi mere om søgemaskineoptimering, Google og hvorfor du som virksomhedsejer bør henvende dig til Krak for at få hjælp til din SEO.

Der er 3 vigtige grunde til, at du bør søgemaskineoptimere din hjemmeside:

  • Din hjemmeside vil klatre op i søgeresultaterne for søgninger, du mener er vigtige for din virksomhed
  • Det fører til flere klik til din hjemmeside
  • Med øget placering og flere klik vil du nå ud til flere kunder og sælge flere af dine varer og ydelser

Sådan fungerer Google 

Når du skal skabe din virksomheds hjemmeside, er der forskellige ting, du bør overveje for at gøre det så godt og let, som muligt for Google at finde dig. Det er fx. menustruktur, overskrifter og selve indholdet af teksterne. Google har over 200 rangeringsfaktorer, der afgør, hvor i søgeresultaterne dit link (og alle andre links) vil havne.

Internettet er gigantisk, det er i alle lande, det er i virksomheder og organisationer, det er i folks lommer, når de tager bussen på arbejde, det er på tv, når de ser Netflix om aftenen og på flyveturen på vej på ferie. Mængden af ​​data betyder, at dette skal sorteres. Google har derfor skabt programmer eller robotter/edderkopper, som de egentlig hedder, der søger gennem alle disse søgeord, hjemmesider og platforme, der findes online for at placere dem rigtigt. På denne måde kan Google sikre sig, at når den besøgende stiller et spørgsmål, får han eller hun de mest relevante og korrekte resultater først i søgeresultaterne.

Hvordan fungerer søgemaskineoptimering for din hjemmeside?

Når vi hos Krak skal søgemaskineoptimere en hjemmeside, tjekker vi, at den har den rigtige struktur, de rigtige koder og det rigtige indhold, så Google let kan finde siden. Hvis vigtige komponenter mangler eller kan forbedres, er det op til os at rette det. Når man laver SEO rigtigt, vil det føre til øget konvertering, mere salg og ganske enkelt flere kunder, siger Mattias Alkeblad, Senior SEO Specialist hos Eniro.

Når du arbejder med SEO, skal du foretage en række strukturerede analyser for at vurdere, hvad du ønsker at få ud af din søgemaskineoptimering. Som virksomhedsejer betyder det, at du skal finde ud af, hvem dine kunder er, hvordan du vil nå disse kunder og hvordan du vil formulere dit indhold. Hjemmesidens struktur tilpasses så ud fra disse præmisser. Der er så en række forskellige faktorer, som man skal tænke over, hvor det allervigtigste er indholdet på hjemmesiden (også kendt som content). Indholdet skal være interessant, det skal være relevant og struktureret. En anden ting som Google kigger meget på er links, dvs. links mellem forskellige sider. Dette omfatter links internt på din hjemmeside, men frem for alt eksternt, dvs. sider, der linker til dig. Disse eksterne sider vil være meget afgørende for at skabe god søgemaskineoptimering og gode placeringer.

5 vigtige regler i søgemaskineoptimering

  • Indholdet skal afspejle, hvad virksomheden beskæftiger sig med, dvs det I sælger og tilbyder kunder
  • Indholdet skal være struktureret med de rigtige overskrifter, billeder, billedtekster mv.
  • Indholdet skal konvertere, dvs. det skal fange den besøgendes interesse
  • Links – Alle hjemmesider nyder godt af links, både interne og eksterne.
  • Vælg søgeord, som din virksomhed bør fokusere på (det kan være forskelligt på forskellige undersider). Hvis du sælger blomster til haver, skal søgeordene være “blomster til haver”.

Krak og SEO Hos Krak arbejder vi primært med små og mellemstore virksomheder. Det betyder, at selv den lille virksomhed kan være SEO-kunde hos Krak. Til den type kunder tilbyder vi en startpakke med alt hvad der skal til for at komme i gang med søgemaskineoptimering. Vi har også større SEO-løsninger til virksomheder med hjemmesider på op til 10 sider eller virksomheder, der arbejder med e-handel. Med SEO fra Krak får små og mellemstore virksomheder mulighed for at konkurrere med større virksomheder på markedet. Læs mere om vores SEO-produkter her.