,

SEO – hvorfor?

ranking on google

Søgemaskineoptimering eller SEO er den praksis, der gør, at en hjemmeside rangerer højere i resultaterne af søgemaskinerne.

Og udover at man selvfølgelig altid gerne vil være #1, hvorfor er SEO så vigtigt? 

Fordi vi ved, at næsten 80% af forbrugerne laver online-undersøgelser, før de køber og næsten 70% af forbrugerne klikker på et link, der er på søgemaskinernes første side. Dette betyder, at når din hjemmeside rangerer godt på resultatsiden, er det mere sandsynligt, at du når ud til forbrugerne og øger dit salg.

Hvorfor skal du overhovedet sætte dig ind i det og igangsætte arbejdet med SEO?

Du får flere klik

Ja, vi har lige nævnt det. 70% af forbrugerne klikker på et resultat på side 1. Det i sig selv bør være overbevisning nok. Det er fordi, at forbrugerne stoler på Googles algoritme – det er efterhånden en kendsgerning, at Google rangerer hjemmesider baseret på forbrugerens forespørgsel og dermed favoriserer RELEVANTE sider. Og netop pga. denne kendsgerning er det vigtigt at din hjemmeside er rangeret højt og relevant i forhold til brugernes søgeord. 

Du skaber troværdighed

Det er, som med mennesker – førstehåndsindtrykket gør en forskel. Når Google rangerer hjemmesider på søgeresultatsiden, giver den de første pladser til relevante og optimerede hjemmesider. Og når en hjemmeside står øverst, skaber det troværdighed til virksomheden, fordi det på en eller anden måde virker, som en blåstempling af virksomheden, da det jo i så fald må være den der er mest velanset af Google og dermed også af andre forbrugere. En høj placering giver dermed flere kunder og mere troværdighed.

Du skaber vækst for et lille beløb

Investering i SEO behøver ikke være ligeså dyrt, som en stor marketingkampagne på tværs af alle kanaler, tv-reklamer og radiospots. For et forholdsvist lille beløb kan du komme i gang – og ja, faktisk kan det også være gratis. Det er noget du selv kan give dig i kast med, det eneste det vil koste dig er tid. Men den tid eller det lille beløb vil højest sandsynligt også være godt givet ud. Der er flere undersøgelser der peger på, at organiske klik til din hjemmeside, giver dig mere omsætning end betalte klik. Selvfølgelig er de betalte klik en god måde at booste salget, da det er her-og-nu-resultater, men det organiske arbejde, kan give dig længerevarende indtægt. 

Find ud af hvordan det står til med din SEO – tag et WebTjek her.