SÅDAN FINDER DU DE SOCIALE MEDIER, DER PASSER BEDST TIL DIN VIRKSOMHED

Mere end 60 procent af de små og mellemstore danske virksomheder er til stede på de sociale medier. Og Facebook er mest populært. Det viser en undersøgelse, som Krak har gennemført.

I en undersøgelse fra Krak oplyser seks ud af ti små og mellemstore virksomheder (SMV’er), at de har oprettet en profil på et eller flere sociale medier. Undersøgelsen viser, at den største kanal også er den mest populære: Næsten halvdelen af ​​virksomhederne i undersøgelsen har en Facebook-profil, til sammenligning angiver 32%, at de har en profil på LinkedIn, mens under 10% har en Twitter- eller Instagram-konto knyttet til deres virksomhed.

Ingen social mediestrategi = dårlig kundeoplevelse

Jo mere overskuelig din virksomheds sociale tilstedeværelse er, jo lettere er det at opnå den maksimale effekt. Et tip er derfor at starte fokuseret med at være aktiv på et eller to sociale medier. Hvis du driver et firma, hvis kundekreds består af andre virksomheder (B2B), er LinkedIn sikkert det bedste valg. Dette afspejles også i Kraks undersøgelse, hvor 41% af B2B-virksomhederne oplyser, at de har en LinkedIn-konto, sammenlignet med B2C, hvor kun 17% har en LinkedIn-konto. De fleste B2C-virksomheder bør i forhold til deres bredere kundegrundlag vælge Facebook som den primære kanal – hvilket også understøttes af undersøgelsens resultater! Hele 59% af de adspurgte B2C-virksomheder oplyser nemlig, at de har en Facebook-konto.

Som med alle andre marketingaktiviteter og -kanaler, bør du have en klar strategi for din tilstedeværelse på de sociale medier. Det betyder blandt andet, at du skal tænke på, hvad du vil opnå. Hvad enten du bruger Facebook eller LinkedIn som hovedkanal, viser undersøgelsen, at SMV’ernes højeste prioritet er at bruge de sociale medier til at øge kendskabet tilvirksomheden. De højest prioriterede områder viser sig at være opdateringer omkring nye produkter (Facebook) og opslag omkring rekrutteringer (LinkedIn).

Hold kanalerne i live

Næsten uanset forretningsområde er de sociale medier en god kanal for dem, der ønsker at opnå en enkel og hurtig kundekommunikation. Dette betyder ikke nødvendigvis, at din virksomhed skal oprette profiler på alle tilgængelige sociale medier. Men hvis du har brug for at blive set i mange kanaler, findes der værktøjer, der giver dig mulighed for nemt at opdatere dine oplysninger fra ét og samme sted. Kraks nye produkt NetTjek giver dig mulighed for både at få et overblik over, samt kontrollere, hvordan din virksomhed fremstår på tværs af de vigtigste internettjenester (som f.eks. Facebook og Google).

At opnå effekt ved brug af sociale medier handler om godt indhold. Så det er vigtigt at fokusere på, hvilket indhold du vil præsentere, og hvordan du vil skabe det. Med mobilen er det for eksempel nemt at tage billeder og lave film af dine produkter og tjenester. Fordelen ved sociale medier er, at dit indhold langt hen ad vejen kan laves af dig selv. Det behøver ikke være videoindslag i spillefilmkvalitet, for at det virker. Det er også vigtigt, at din tilstedeværelse på sociale medier holdes i live med regelmæssige aktiviteter og opslag. Hvis kunderne besøger dine sociale kanaler, og de er inaktive og ligger øde hen, kan det have en negativ indvirkning på kundeoplevelsen. Læs hele undersøgelsen her.