,

Sådan får du success med din webshop

Handel på internettet stiger for hvert år, og det gør forventningerne fra kunderne også. Har du tænkt dig at tilbyde dine produkter og tjenester gennem en webshop, men ved du ikke hvor du skal begynde? Er du måske blevet tvunget til at starte en webshop pga. Corona? Eller er du bare i gang med at udvide din forretning og online salg er næste skridt?
Så vil den her guide hjælpe dig i gang, også selvom du ikke har forstand på det tekniske.

Vælg det rigtige system

En webshop er først og fremmest en teknisk løsning, men heldigvis findes der er en masse systemer, der gør det muligt at lave en webshop uden begrave sig i komplekse koder.

Vælg et system, som du finder nemt at arbejde med. Det skal være sjovt og forståeligt for dig – eksempelvis når du opretter nye produkter eller skal printe kvitteringer ud. Her er der nogle få eksempler på systemer, som du kan gøre brug af, hvis du ikke vil rode med det tekniske bagved: Shopify, Wix og Bigcommerce. Mange af webshop udbyderne tilbyder også gratis prøveperioder, hvor du lige kan teste af, hvor nemt det er for dig at arbejde i og om det passer til dine behov. Prøv nogle forskellige udbyder af først og set tid af til at finde ud af, om det er det rigtige for dig.

Vi køber oplevelser

Konkurrencedygtige priser og kvalitetsprodukter betyder en hel del for dem, som handler på internettet. Men det er ikke det eneste, som betyder noget. Hvis du virkelig vil skille dig ud, skal du tilbyde dine kunder en oplevelse digitalt.

Gengiv historien om hvordan dine produkter bliver til på en lækker måde, og inspirer dine kunder. Storytelling er virkelig noget der kan sætte gang i salget. Forbrugerene vil gerne have et indblik i i baggrundhistorien for det de køber og de vil gerne se hvem, der sælger til dem. Den personlige kontakt må ikke glemmes, blot fordi vi handler online. For i sidste ende, så køber vi oplevelser – og hvis din webshop giver kunderne den bedste oplevelse, hvor der er kælet for detaljerne, så bliver du ikke glemt.

Hjælp dine kunder med nyhedsbreve

Udnyt mulighederne med nyhedsbreve, og fortsæt med at give kunderne en god oplevelse – også efter at de har købt produktet. Fortæl dem mere om produktet, hvordan det bruges og hvad det kan. Spørg om de er tilfredse med købet, link til en side, hvor de kan afgive en anmeldelse af produktet, og giv dem flere grunde til at du kan handle hos dig. Det handler ikke om at drukne kunderne i emails, men at sende relevante nyhedsbreve til dem. Her kan du nemt anvende mail programmet Mailchimp til at opsætte kundegrupper og målrettede kampagner.

Er du usikker på hvilke emails du må sende, kan du kigge på vejledningen fra forbrugerombudsmanden.

Opsummer det bedste via sociale medier

Fuldend cirklen ved at fortælle historien om din virksomhed og dine produkter på de sociale medier, eksempelvis Facebook, Instagram og Pinterest.

Brug gerne billeder og videoer, men lad være med at bruge de sociale medier for de sociale mediers skyld. Fortæl din historie – og giv dine kunder en opsummering af det allerbedste du har at tilbyde, så de får noget ud af at følge dig på de sociale medier.