Sådan får du en opdateret hjemmeside

man with mac

En virksomheds hjemmeside er i dag mere central end nogensinde i virksomhedens kommunikation med omverdenen. Da den er forretningskritisk for mange virksomheders drift, er det også af største vigtighed, at du planlægger og udvikler den korrekt. En opdateret hjemmeside er, som en digital medarbejder, der aldrig sover, en medarbejder, der også skal evalueres og udvikles løbende.

Du bør se hjemmesiden, som en del af, måske endda omdrejningspunktet for din virksomheds øvrige kommunikation, marketing, salg og rekruttering. Disse dele er knyttet til hjemmesiden og skal planlægges, som en helhed med fælles mål.

En god hjemmeside styrker dit brand og giver dig bedre kontrol over den information, der er tilgængelig om din virksomhed på nettet. Facebook og andre sociale medier er gode værktøjer i din markedsføring, men de bør ikke erstatte en rigtig hjemmeside. Uden betalt annoncering er synligheden af ​​en virksomhedsside på Facebook i dag næsten ikke-eksisterende. Det betyder, at små virksomhedsejere, der udelukkende stoler på deres Facebook-side, har svært ved at nå ud til potentielle kunder.

Indlæsningstid, mobiltilpasning og sikkerhed

En undersøgelse foretaget af det britiske softwarefirma Silktide målte for nylig de gennemsnitlige indlæsningstider for hjemmesider på både desktop og mobile enheder i 12 europæiske lande. Resultaterne viste, at 20% af de besøgende forlod en hjemmeside, der tog mere end 3 sekunder at indlæse. Indlæsningstiderne til mobil er blevet markant kortere alene det seneste år, så overvejer du at tilpasse hjemmesiden til mobil? Forskellen kan være, om dine besøgende faktisk åbner døren og træder ind eller smækker den og løber videre til en konkurrent. Så det er ikke et spørgsmål, men en selvfølge. Bare gør det – tilpas hjemmesiden til mobil.

Samme undersøgelse viser også en mærkbar vækst i Sikkerhed (SSL). Hvad betyder det så? Jo, du har måske bemærket, at nogle webadresser starter med “http”, mens andre med “https”. Det ekstra S viser, at den hjemmeside, du besøger, har et såkaldt SSL-certifikat installeret. Det betyder, at forbindelsen til hjemmesiden er sikker og krypteret, således at den information en besøgende indtaster på siden ikke deles med andre end den besøgende selv og hjemmesidens ejer. Derfor er det vigtigt, at du lægger din hjemmeside et sikkert sted, så hverken du eller dine besøgende skal bekymre sig.

At have eller ikke have en hjemmeside

Er det virkelig spørgsmålet? En undersøgelse foretaget af Visma for nylig viser, at fire ud af ti små virksomheder faktisk ikke har en hjemmeside. Dette på trods af, at stort set alle internetbrugere finder oplysninger ved at søge på nettet. Det er der flere grunde til. Blandt dem, der ikke har en hjemmeside, angiver 62 %, at de ikke tror, ​​det vil øge salget. Lige så mange svarer, at de ikke tror på, at en hjemmeside vil generere nye kunder.

Da digitaliseringen fuldstændig har ændret måden, vi køber varer og tjenester på, kan det være ødelæggende for en virksomhed ikke at indse hjemmesidens muligheder og hvor vigtig den er i nutidens digitale verden. Nutidens kunder forventer at finde alt, hvad de har brug for på nettet og vælger andre udbydere, hvis din virksomhed ikke er synlig online. Så at have eller ikke at have en hjemmeside – det er IKKE spørgsmålet, men derimod, hvor god den egentlig er.

Fire trin til at skabe en fantastisk hjemmeside

Opsummering – her er nogle ting, du skal huske på, når du arbejder med din virksomheds hjemmeside:

1. Se din hjemmeside, som din digitale medarbejder – der arbejder 24/7. En kollega, der skal udvikles, vedligeholdes og evalueres.
2. Husk, at kunder har en tendens til at forlade en hjemmeside, der er mere end 3 sekunder om at indlæse.
3. Stort set alle potentielle kunder bruger Google til at finde det, de leder efter. Hvis din virksomhed ikke kan findes på søgemaskiner, så er der stor risiko for, at kunden henvender sig til en konkurrent.
4. Og ikke at forglemme: mobiltilpas hjemmesiden.

Er du i tvivl om, hvor god din virksomheds hjemmeside egentlig er?
Du kan faktisk nemt teste det her.