Sådan får du en endnu bedre hjemmeside

Idag bruger vi internettet på en hel anden måde end før og det betyder nye og mere skærpede krav til hjemmesider. Derfor giver vi dig her fem punkter, der kan gøre din hjemmeside så god som mulig.

1. DESIGN

Et gennemtænkt design giver et bedre og mere professionelt indtryk hos de besøgende og kan faktisk føre til brug af dine tjenester og køb af dine produkter. Det behøver ikke at koste så meget at få et godt design på din hjemmeside. Mange udbydere tilbyder faktisk gratis temaer og skabeloner, som du kan hente ned.

Når det gælder valg af design for din hjemmeside, er der et par småting du skal huske. Er der eksempelvis en specifik handling du vil have den besøgende til at udføre eller noget du allerede ved at dine besøgende gør? Så skal designet selvfølgelig sørge for at lede dem til at udføre den handling. Derudover må du være sikker på at designet er konsistent på alle sider og at der er en rød tråd. Dvs. brug din firmafarve og skrifttype. For hvis designet er konsistent på alle dine markedsføringsplatforme, vil kunderne nemmere kunne genkende din virksomhed uanset hvor de befinder sig online.

2. KONVERTERING

Tænk på hvad hjemmesidens formål er. Handler det om at den besøgende skal foretage et køb, udfylde en tilbudsformular eller ringe til dig?

Uanset hvilken konvertering det handler om, er det vigtigt at det er nemt og overskueligt for den besøgende. Det kan være du endda skal rykke rundt på nogle af dine sider og elementerne på siderne.

Vil du vide mere om hjemmesider?

3. INDHOLD

Indholdet på din hjemmeside er rigtig vigtigt og fungere også som en rankeringsfaktor for søgemaskinerne. Men hvor meget skal du egentlig skrive? Hvornår er det “nok” indhold? Det vigtigste at huske på i denne sammenhæng er, at det skal være relevant for målgruppen. Hvis du har forskellige produkter og tjenester, så kan du starte med at dele dem op med hver deres side, hvor du detaljeret kan beskrive hvad produktet indeholder og hvad du tilbyder. Det gør det mere overskueligt for kunden og giver dig mulighed for at skrive godt og produktrelevant indhold.

Du kan også give dig i kast med en at oprette en nyheds- eller blogsektion på din hjemmeside. Her vil du regelmæssigt kunne opdatere siden med relevante indlæg omhandlende din virksomhed og dine produkter – det vil også give et boost i din rankering, da du hele tiden gør søgemaskinerne opmærksom på at du jævnligt opdatere din hjemmeside og holder den relevant.

4. SEO

Når man søgeordsoptimerer på hjemmesiden kaldes det on-page SEO. Det påvirker den tekniske struktur, dvs. koden der udgør konstruktionen af hjemmesiden med alle elementer og indhold.

Målet med søgemaskineoptimering er at gøre siden så enkel som mulig for både brugere og søgemaskiner. Begge parter skal kunne forstå hvad siden handler om og identificere siden som værende relevant for den søgning der blev foretaget på Google.

Er din hjemmeside eksempelvis bygget i WordPress har du mulighed for at installere flere forskellige plugins/tilføjelser, hvor du kan lave on-page SEO igennem, som både guider og hjælper dig til at arbejde korrekt med den tekniske struktur.

5. LINKS

Sidst, men ikke mindst, skal vi også se på links til din hjemmeside. Denne type SEO arbejde kaldes off-page SEO og kan hjælpe dig på lang sigt. Andre sider, blogposts og online artikler der linker ind til din hjemmeside fungere som små stemmer for din hjemmeside og fortæller søgemaskinerne, at din hjemmeside har godt og relevant indhold. Det vigtige er dog bare, at det er links, der kommer fra pålidelige og troværdige kilder. Den bedste og mest optimale måde at få links på, er at skrive godt og relevant indhold, der bliver delt og spredt på nettet.

Vil du vide mere om hjemmesider? I nedenstående webinar fortæller vi dig meget mere.