Sådan påvirker Amazon din virksomhed

Med lanceringen af Amazon i Skandinavien vil en forandring af det skandinaviske marked, både offline og online, blive mere synlig for både kunder og virksomheder. Kunderne er sikkert allerede vant til at være digitale forbrugere – men hvor klar er din virksomhed?

Amazon, som platform, gør det let for mindre virksomheder, at nå ud med sine produkter, som ellers aldrig var havnet foran en stor mængde kunder. Amazon dominerer e-handlen i USA og det er stadig uklart, hvor meget af markedet de vil overtage, nu hvor de har lanceret i Skandinavien. Men som virksomhed på deres store platform får du garanteret hjælp, som gør det lettere for dig, at blive synlig på Google, når nogen søger efter dit produkt.

58% af salget på Amazon kommer fra små virksomheder

På Amazon er mere end halvdelen af produkterne, som sælges i hele verden fra små og mellemstore viksomheder. I gennemsnit sælger amerikanske små og mellemstore virksomheder 4000 produkter i minuttet. Den generelt mest populære kategori er elektronik, men de største kategorier for små og mellemstore virksomheder på Amazon er “Sundhed/personlig pleje”, “Hjem” og “Skønhed”.
Hvorfor skal du måske tænke over, at Amazon er lanceret i Skandinavien? – fordi du får adgang til et enormt marked.

Sådan påvirker Amazon søgeadfærd

I USA angiver 55%, at de begynder deres online shopping på Amazon. Samtidig viser samme undersøgelse at antallet, som starter deres søgning på en traditionel søgemaskine går ned fra 34% til 28%.

Det er dog vigtigt, at huske, at det ikke er det samme, at starte sin online shopping ét sted og derefter afslutte den det samme sted. Nutidens kunder er dygtige til at undersøge og bare fordi man søger på Amazon, så betyder det ikke nødvendigvis, at man gennemfører sin ordre på Amazon. Dette fremgår også af ovennævnte undersøgelse. Det er ikke for ingenting, at Google selv har hævdet, at Amazon faktisk er deres største konkurrent som søgemaskine.

Danskerne shopper allerede online

Vi har allerede en stærk tradition for at shoppe online i Danmark. Spørgsmålet er om det kommer til at have samme effekt i Danmark, som man har set for eksempel i USA, når Amazon er åbnet i Skandinavien – at en virksomhed dominerer et marked helt. Vil du vide mere om, hvad du som virksomhed kan gøre for at være klar, nu hvor Amazon er åbnet i Skandinavien?
Du er velkommen til at tjekke vores webinar nedenfor for gode råd.