Sådan kommer du igang med Facebook Ads – Annoncesæt

I del 2 af vores Facebook Ads serie vil vi tale om annoncesæt, som helt enkelt er en målgruppe.

Hver kampagne består af mindst et annoncesæt, men ofte består kampagnen af ​​flere forskellige annoncesæt, så du kan have forskellige annoncer for forskellige grupper af mennesker. Hvad du vælger i dit annoncesæt bestemmer, hvem der kan se dine annoncer. For eksempel kan du vælge, at få et annoncesæt kun til kvinder, der bor i Holbæk og kan lide fodbold og derefter vises annoncerne kun for kvinder i Holbæk, som kan lide fodbold.

Målgruppe

Det første, vi møder i målgruppevalget, er en brugerdefineret målgruppe, som er en mere avanceret funktion, du kan ignorere, indtil du bliver mere komfortabel med, at annoncere med Facebook Ads. Under tilpasning af målgruppen har vi placering, alder, køn og detaljeret målgruppe. Der er så meget, at vælge mellem og det er kun din fantasi, der sætter grænserne.

Det, du skal have styr på, er måleren, som sidder til højre på siden. Den viser størrelsen på din målgruppe. Det er vigtigt at huske, at Facebook Ads fungerer bedst med en masse data, dvs. store målgrupper.

Mange anbefaler, at henvende sig til målgrupper, der indeholder omkring 1 million mennesker. Så stor en målgruppe er højst sandsynlig umulig for mange lokale virksomheder. Derfor anbefaler vi, at du i stedet gør det bedste, du kan for at få opbygge en så stor målgruppe som muligt.

Placeringer

Når du har valgt, hvem der skal se dine annoncer, er det tid til at vælge, hvor de skal vises. Med Facebook Ads har du muligheden for at blive vist på Facebook, Instagram, Messenger og flere andre hjemmesider gennem Facebooks annoncenetværk “Audience Network”.

Hvis du ikke har en god grund til at fravælge en placering, kan du vælge at stole på Facebooks algoritme og dermed vises på de automatiske placeringer.

Budget og tidsplan

Hvert annoncesæt har sit eget budget og det påvirker hvor mange mennesker, der ser dine annoncer. Du kan enten indstille et dagligt budget eller et livstidsbudget. Livstidsbudgettet er godt, hvis du skal reklamere for en kort periode, fx en kampagne. Hvis du planlægger, at annoncere i en længere periode, kan vi i stedet anbefale et dagligt budget.

Det kan være lidt vanskeligt at vide, hvad man skal sætte det daglige budget til i begyndelsen, men det kan være godt at starte lavt med fx 50 eller 100 kr. pr. dag og derefter gradvist hæve beløbet, hvis du ikke får det resultat, du ønsker. Hvis du har et for lavt budget, sker der det, at dine annoncer ikke vises for tilskrækkeligt mange mennesker.

Vil du vide mere om, hvordan du kommer i gang med Facebook Ads? Tjek webinaret her nedenunder, hvor vi dykker lidt dybere ned i emnet. Du kan også læse de andre indlæg i vores serie om Facebook Ads.