,

Sådan kommer du igang med Facebook Ads

Facebook er rigtig godt eftersom, at det er en enorm platform fyldt med information om os, som anvender den. Det kan måske føles lidt ubehageligt, men det er også dét, som gør platformen unik for os, som vil annoncere der.

Alle disse informationer giver dig mulighed for, at målrette dig mod en meget smal gruppe mennesker, der passer perfekt til din virksomhed. Som en bonus får du ikke kun adgang til Facebook via Facebook-annoncer, men også Instagram, Messenger og Facebooks eget annoncenetværk, Audience Network.

Kampagner og mål i Facebook Ads

Annonceringen i Facebook Ads er opdelt i tre niveauer og det vi kommer til, at fokusere på i dette indlæg, er det absolut højeste niveau, nemlig kampagnen. Det er her, du beslutter, hvad målet med dine annoncer skal være, dvs. hvad du vil have, der sker, når nogen har set din annonce.

Det der sker, når du vælger et mål, er egentligt, at du siger til Facebook “OK Facebook, det her ønsker jeg, skal ske” og Facebook vil gøre sit bedste for, at det lykkes.

Du kan vælge mellem 11 mål og de er:

 • Kendskab til brand: Du ønsker, at en helt ny gruppe mennesker skal finde ud af, at du eksisterer.
 • Rækkevidde: Du ønsker, at så mange mennesker, som muligt skal se din annonce.
 • Trafik: Du ønsker, at så mange mennesker, som muligt skal klikke ind på din hjemmeside, app eller begynde at skrive til dig på Messenger.
 • Interaktion: Du ønsker, at flere skal involvere sig i det, du gør. Du kan vælge mellem:
  – Forøg antallet af likes, kommentarer og delinger
  – Få flere til at like din side
  – Få flere til at deltage i dine begivenheder
 • Installation af app: Du ønsker, at folk skal installere din app
 • Videovisninger: Du ønsker, at folk skal se din video
 • Leadgenerering: Du vil indsamle kontaktoplysninger. Det kan for eksempel være e-mail-adresser til dit nyhedsbrev eller telefonnumre til potentielle kunder.
 • Beskeder: Du ønsker, at folk skal skrive til din virksomhed på Messenger.
 • Konverteringer: Du ønsker, at folk skal gøre noget specielt på din hjemmeside, app eller Messenger. Det kan for eksempelvis være, at tilmelde sig et webinar, købe en vare eller tilmelde sig en begivenhed på din hjemmeside.
 • Salg fra katalog: Du vil sælge produkter fra et produktkatalog, du har uploaded på Facebook. Facebook vælger automatisk, hvilke produkter der er mest relevante og viser dem for din målgruppe.
 • Forretningsbesøg: Du har en fysisk butik eller et lokale, som du vil have folk til at besøge.

Hvilket mål skal jeg vælge?

Mange af målene er de samme og der er bestemt flere, der handler om, hvad du gerne vil opnå. Har du en webshop, hvor du sælger håndlavede sæber, vil du gerne have, at folk skal klikke ind på din hjemmeside, men også at de køber en af ​​dine fine sæber. Skal du så vælge trafik eller konverteringer?

Har du en webshop og dit mål er, at folk skal købe dine sæber, så er det fornuftigt, at have et mål fokuseret på det, nemlig “konverteringer”. Er du en frisør og ønsker at folk skal klippes hos dig? Så har de behov for dit telefonnummer, for at booke et tidspunkt, telefonnummeret findes på din hjemmeside. Dog ville det ikke være underligt, hvis du tænker på målet om “trafik”, men hvad du virkelig ønsker er, at folk vælger din salon og bliver klippet hos dig. “Forretningsbesøg” er et klokkerent mål for den type virksomhed.

Når du har besluttet dig for, hvilket mål du skal fokusere på, er det tid til at navngive din nye kampagne. Det kan være smart, at give den et kort og klart navn, så du kan skelne den fra andre kampagner. Der er få ting, der er lige så irriterende, som når du ikke ved, hvilken kampagne der er hvilken, så spar dig selv for den hovedpine og sørg for, at du har tydelige navne fra starten.

Vil du vide mere om, hvordan du kommer i gang med Facebook Ads? Tjek webinaret her nedenunder, hvor vi dykker lidt dybere ned i emnet. Du kan også læse de andre indlæg i vores serie om Facebook Ads.