Sådan kan Facebook løfte din forretning

facebook cover

Du ved det sikkert allerede: Den nemmeste måde at få nye ordrer på, er at en kunde vender tilbage – eller anbefaler dig til andre. Det er også sådan, du skal tænke om de sociale medier: Vær den, dine kunder gerne vil holde kontakt med og gerne vil komme tilbage hos. Sociale medier behøver ikke handle om direkte salg – det handler om blive en del af samtalen, når kunderne har brug for dig og give dem indhold, de gerne vil se.

I Danmark er Facebook et af de største sociale medier. Hvis du er i livsstilsbranchen, kan Instagram være et godt supplement, for eksempel til mode, design, wellness eller hoteloplevelser. LinkedIn bliver mest brugt til at finde nye medarbejdere og jobs og til kontakt mellem virksomheder.

Men hvordan får du succes på Facebook? Her får du 5 meget konkrete tips!

1. Hold fast i din røde tråd

Det betaler sig altid at sikre en rød tråd gennem dine platforme og budskaber. Så start med at finde din egen stemme: Er du den, der inspirerer, hjælper eller måske holder kunderne ajour på dit felt? Sørg også for, at dine budskaber hænger sammen på tværs af de sociale medier, du bruger i form af “tone of voice” eller grafisk materiale. Du behøver ikke nødvendigvis bruge ligeså mange emojis på LinkedIn som du gør på Facebook, men du vil stadig gerne sikre, at kunderne kan genkende lidt af det samme i de forskellige opslag.

Hvis sociale medier ikke handler om at sælge – hvad kan du så bruge dem til? Læs videre…

2. Vær relevant og byg tillid

Hvad mon dine kunder gerne vil høre fra dig? Det er ikke altid det samme som det, du selv er optaget af. Så tænk på, hvad der får dem til at vende tommelfingeren opad. Vær gerne personlig, bare uden at være privat. Skriv som du taler til en ven. Det skaber tillid. Lav også gerne post med noget brugbart og relevant – og jo nemmere det er for brugeren at afkode budskabet hurtigt, des nemmere vil det også være for dem at afgøre om det er indhold der fortjener deres “thumb up”.

Vis det færdige arbejde. Dine kunder vil gerne inspireres og se, hvad I kan.

Vis hvad det bliver til og hvordan I arbejder. Dine kunder vil gerne se, at I arbejder omhyggeligt og se processen bag arbejdet.
Back stage opslag kan også fungere rigtig godt, fordi det viser, at I ikke er bange for at vise, hvordan I arbejder og at I faktisk er så stolte af jeres arbejde, at I gerne vil vise det frem.

Du behøver ikke at lave alt arbejdet selv. Du kan nemt dele indhold fra andre Facebooksider, hvis det er relevante for dine kunder.

Du kan også dele nyheder og programmer, der er relevante for både dig og dine kunder.

Markedsfør dine tilbud med en god personlig historie. Fortæl en historie om jeres produkter eller services ud fra dit perspektiv. Det giver et godt indblik i hvad I sælger.

Ind imellem kan du give dine kunder et godt først-til-mølle-tilbud.

Vis stolt dine ansatte frem. For dine kunder er mennesker altid mere interessante end firmaer og det giver et rigtig godt indtryk af virksomheden, at dine medarbejdere vil fortælle om det I sælger. Det giver også god omtale og potentielt er opslaget også delbart, fordi den pågældende medarbejder i højere grad vil være tilbøjelig til at dele det i sin omgangskreds, fordi han eller hun selv medvirker i opslaget.

Støt dit lokalområde og del opslag fra andre virksomheder, der også er relevante for dine kunder.

Opret en begivenhed, hvis du har særtilbud eller er sponsor til et arrangement.

3. Bliv den, de andre snakker om

Mange følgere er ikke et mål i sig selv – men engagerede følgere kan være pengene værd. Så de gode opslag er dem, dine følgere synes godt om, deler og diskuterer. Og hvad er det, der kan sprede sig som ringe i vandet? Tænk kreativt – hvordan kan du bidrage til den aktuelle årstid, højtider, aktuelle emner eller typiske spørgsmål blandt dine følgere?

Her er en idé, der rammer potentielle kunder lige i hjertet – og derfor bliver den delt på Facebook.

4. Invester – og nå ud til flere

Du kan oprette din virksomhed gratis på Facebook, men selv de mest kreative og interessante opslag er sjældent nok i sig selv. For at komme ud til flere – hurtigere – kan du investere i at få boostet udvalgte posts eller hele din Facebookside.

Vil du være den, dine følgere altid kan regne med? Så tjek næste punkt også.

5. Få gang i samtalen

Det kan være en god hjælp at tænke på Facebook som en samtale. Hvis du siger noget, får du svar og kommentarer. Hvis andre siger noget til dig, er det lige så vigtigt, at du svarer. Så vær til stede ofte – sig tak, giv gode svar, og hold liv i dialogen. Så vil folk også huske dig for noget godt, når de har brug for en som dig næste gang. Og anbefale dig til andre.

Fik du det hele med? Ellers får du lige en tjekliste her…

Tjeklisten – til Facebook og andre sociale medier

  1. Hold fast i din røde tråd
  2. Vær relevant og interessant
  3. Bliv den, de andre snakker om
  4. Invester – og nå ud til flere
  5. Få gang i samtalen

Følg andre virksomheder på de sociale medier. Hent inspiration i deres gode idéer – og undgå deres fejltrin. Det er gratis!

Vil du se hvor digital din virksomhed egentlig er?
Så tag vores gratis Digital Tjek lige her: DigitalTjek din virksomhed