Sådan her kommer du igang med Facebook Ads – Annonce

I den tredje og sidste del af vores serie om Facebook Ads gennemgår vi, hvad der vil vises i dine fremtidige kunders Facebook- og Instagram-feeds, dvs. selve annoncen.

Ligesom hver kampagne kan bestå af flere annoncesæt, kan hvert annoncesæt bestå af flere annoncer.

Annonceformat

Afhængigt af, hvad du har valgt som mål, vil der være lidt forskellige annonceformater, du kan vælge imellem. De 3 mest almindelige og dem du sandsynligvis vil støde på, er:

  • Karrusel: Du viser 2-10 billeder, der kan rulles vandret – kan være godt til visning af flere produkter.
  • Et billede / video: Som der står, et billede eller en video, som kan bruges til det meste.
  • Samling: Består af en større video eller et billede med 4 mindre billeder nedenfor og dette format kan kun ses på mobilen. Når der klikkes på annoncen, åbnes en utrolig hurtig og mobiltilpasset landingsside. Det er et cool format, som du kan gøre meget med.

Opret din annonce

Du starter med at navngive din annonce og så vælger du simpelthen det format, du synes er bedst eller er sjovest. Du skal skrive noget tekst, tilføje et billede eller en video og et link, hvor du vil have, at den, som klikker ender, hvilket normalt er et sted på din hjemmeside. Overvej også, hvad du vil have som “Call to Action”, hvilket er det næste trin for den person, der ser din annonce.

Når du har udfyldt alle de vigtigste felter, vil du se en forhåndsvisning af din annonce. Forhåndsvisningen er tilgængelig i alle de forskellige formater, som Facebook Ads tilbyder, så du kan se, at dine annoncer ser lækre og pæne ud, uanset hvor de vises.

Når du er færdig, skal du klikke på Bekræft, og så er du færdig. Det, der sker nu er at din annonce sendes til Facebook, så de kan se den og se efter om den indeholder nogen forbudt. Det kan tage alt fra en time til et par dage, men så snart det er gjort, vil du modtage en e-mail.

Når annoncen er godkendt

Det er alt, du behøver for at komme i gang med Facebook Ads. Når din annonce er live, begynder det virkelige arbejde, nemlig at følge op og tolke alle de oplysninger, som Facebook giver dig om, hvordan annoncen klarer sig. Facebook Ads handler stort set om, at teste og se, hvad der fungerer for din virksomhed. Der er ingen klare svar eller skabeloner, du kan følge, men du skal gå ud fra de unikke forhold, som din virksomhed har og derefter teste, teste og teste.

At teste og tolke informationerne for at få et fantastisk resultat kan være vanskeligt, især hvis man ikke er så vant til det. Det er også en meget tidskrævende opgave, selvom det vil give fremragende resultater, hvis du selv tager dig af din annoncering.

Føler du ikke, at du har den nødvendige tid? Så kan du henvende dig til os hos Krak. Vi er eksperter i Facebook Ads og hjælper dig gerne med at opsætte og optimere dine kampagner, annoncesæt og annoncer.

Vil du vide mere om, hvordan du kommer i gang med Facebook Ads? Tjek webinaret her nedenunder, hvor vi dykker lidt dybere ned i emnet. Du kan også læse de andre indlæg i vores serie om Facebook Ads.