Så enkelt skaber du den bedste displayannoncering

Har du besluttet, at oprette den perfekte displayannonce? I den følgende artikel giver vi dig tip til, hvad du skal tænke på, når du laver din første banner, fra logo og CTA til budskabet og landingsside.

Der er meget at tale om, når det kommer til best practice og oprettelse af bannere. Når vi hos Krak arbejder med vores kunder, fokuserer vi meget på især logoet (dvs. afsenderen) budskabet (som skal være klart og tydeligt og helst med et attraktivt tilbud) og call to action (en brugerdefineret knap, der kræver handling) Uanset hvilket format eller placering, hvor dit banner vises, er målet at opnå en ønsket handling, fx at kunden køber produktet, får mere information eller kontakter dig. Og det er selvfølgelig afgørende, at når modtageren klikker på annoncen, skal de ende på en opdateret hjemmeside, der er brugervenlig og direkte knyttet til budskabet i annonce.

Læs mere: Displayannoncering – hvad er det?

Lad os se nærmere på designet af et godt banner:

Det vil altid være nyttigt at vide, hvad der gør et godt banner godt, uanset om du selv opretter det eller hvis du får hjælp fra en ekspert, men selv ønsker at afgøre om din displayannonce er god eller ej.

Den første ting vi ser på er sprog og budskab. Det er vigtigt at vide, hvilken målgruppe du henvender dig til, noget vi vil komme ind på senere. Delvis for at vide, hvordan man opsætter reglerne for din kommende kampagne, dvs. hvem der skal have annoncen vist. Men det er også vigtigt at vide, hvilket sprog man skal bruge. Er dine kunder interesseret i et godt tilbud? Så er det, hvad de se i teksten. Fx kunne der stå “Find de billigste flybilletter”, som i eksemplet på billedet. Men hvis de er luksusforbrugere – eller drømmer de om at være luksusforbrugere – så er det måske i stedet “De dyreste restauranter på Mallorca – vi har hele listen”, som er det sprog, der appellerer til dem.

Skab en nysgerrighed

Det er også vigtigt at gennemgå budskabet i teksten. Noget man skal huske på, er at skabe en følelse af, at det haster. Det vil sige: at få det til at se ud, som om det faktisk er presserende. Det kan fx. være ved at skrive “Nu frigiver vi flere billige flybilletter!” eller “Lige nu: Prisgaranti.” Skab også en nysgerrighed hos den person, der ser annoncen, så de føler, at “dette virkelig taler til mig.” Det er vigtigt, at påpege, at jo mere nysgerrighed du skaber og jo modigere du er med teksten, jo vigtigere er det, at din landingsside også leverer. Ellers risikerer du at få forkerte effekt. Hvis du skriver, at du frigiver nye billetter og man ikke lander på en side for billetkøb, så får du kun utilfredse besøgende. Statistik og tal anbefales normalt i budskabet. Det er let at forstå og er tydeligt i sin appel. Skriv “5 bedste tip til dem, der ønsker at male huset igen”

Et eksempel på en displayannonce.

Vi er vant til at klikke på knapper

Skabt også et klart design. Gør det ikke for rodet. Rodede og usammenhængende annoncer får dig kun til at tænke på obskure annoncer, der fører dig til et websted, hvor du i stedet får en virus på din pc i stedet for et godt tilbud. Sørg for, at din virksomheds visuel identitet skinner igennem i layoutet.

Opret en knap, en call to action, der tilskynder til handling. Vi er alle vant til at klikke på knapper, når vi er på nettet, så selvom hele annoncen faktisk er klikbar, har du faktisk brug for en knap. Og budskabet på den skal føre til handling.” Søg her “” Book dine gratis prøver her “eller” Tilmeld dig nu! ”

Og endelig, som vi nævnte på siden før: det er afgørende, at kunden ender på et relevant sted, når de klikker på annoncen. Opret en dedikeret landingsside til din kampagne. Er det et produkt, du skal lancere? Opret en side og fjern al unødvendigt. Fortæl om produktet, gør det klart, hvordan man køber. Læg en tydelig instruktionsvideo ind. Placér knappen “Køb” eller “Bestil” øverst på siden, så den person, der klikkede på landingssiden, ikke skal lede og bladre for at finde det, de ønsker. Og glem ikke at medtage anmeldelser og vurderinger fra andre tilfredse kunder og brugere.