Ofte stillede spørgsmål om hjemmesider

1. Hvorfor er en hjemmeside vigtig for min virksomhed?

Din hjemmeside er det eneste sted du ejer i den digitale verden. Det er den officielle kilde til information om din virksomhed, og du har fuld kontrol over, hvad der bliver kommunikeret om dit brand på hjemmesiden.

2. Har jeg brug for en hjemmeside, hvis jeg allerede har en virksomhedsprofil på Facebook?

Ja! Du bør altid prioritere hjemmesiden før Facebook. Som vi skriver ovenfor, er din hjemmeside det eneste sted du ejer i den digitale verden. Facebook kan ændre reglerne for, hvordan en virksomhedsprofil ser ud, de kan ændre formatet på dit profilbillede, du kan miste din synlighed etc. På Facebook har du heller ingen kontrol over kommentarer, indlæg og anmeldelser. Det samme gælder for andre sociale medier eller eksempelvis Google My Business. Når det er sagt, skal din virksomhed også helst være på et eller flere sociale medier.

3. Min hjemmeside er ikke opdateret, men jeg får stadig kunder – så er det virkelig vigtigt med en ny?

Digitaliseringen går hurtigt, og er i konstant forandring. Dine kunder er online, og 63% af onlinebruger vil tjekke din hjemmeside, før de vælger at handle med dig. Hvis du for eksempel leder efter en vinduespudser, er der en stor chance for, at du vil tjekke virksomhedens hjemmeside først. Og hvordan reagerer du, hvis hjemmesiden er gammel, langsom eller har tomme links? 46% af forbrugerne siger, at hjemmesiden er afgørende for, om de har tillid til en virksomhed.

4. Jeg har ingen hjemmeside, så jeg behøver ikke bekymre mig om, at min hjemmeside er gammel eller ny?

3 ud af 10 kunder siger i en undersøgelse foretaget af YP.com, at de ikke foretrækker at købe fra en virksomhed uden en hjemmeside. Det er 30 % af potentielle kunder. Så ja, en hjemmeside er vigtig for din virksomheds markedsføring. Hvis du ikke er online, er du ikke synlig for dine kunder.

Test din hjemmeside! Lav et Webtjek

5. Hvorfor kan jeg ikke beholde min gamle hjemmeside?

Det virker ikke længere at have en gammel “digital brochure” hjemmeside. Din hjemmeside skal være moderne.

6. Hvad betyder ”moderne hjemmeside”?

En moderne hjemmeside er let for søgemaskiner at finde og derved bliver det lettere for nye kunder at finde dig på Google. Gamle hjemmesider er ikke mobiltilpassede (det vil sige, at de ikke ser godt ud på mobilen eller tablet) eller har mangler såsom SSL-certificering.

7. Hvad menes med en hurtig hjemmeside?

Det er vigtigt, at din hjemmeside loader hurtigt. Ifølge en undersøgelse foretaget af Google mister en hjemmeside mere end halvdelen af de besøgende, hvis siden tager længere end tre sekunder at indlæse. Tip! Tjek dine billeder på hjemmesiden, hvis de fylder meget (for store), så kan det påvirke hastigheden.

8. Hvad synes Google om hjemmesider?

Hvis du har en ny og mobiltilpasset hjemmeside med SSL-certificering, vil det blive belønnet af Google. Din hjemmeside vurderes af søgemaskiner som Google, om den er en troværdig og brugervenlig kilde. Og troværdige kilder står højere i søgeresultaterne. Google kræver nu SSL-certificering (en elektronisk legitimation), ellers advarer de om, at hjemmesiden er usikker når onlinebruger klikker sig ind på siden.

9. Hvad er det vigtigste på min hjemmeside?

Hvis vi ignorerer mobiltilpasning, SSL-certificering og mere tekniske elementer, så er det også vigtigt, at siden er nem at navigere og let at forstå. Er det nemt at finde dine kontaktoplysninger, og er de korrekte? Har du en god og klar “Om virksomheden”? Er der et billedgalleri? Har du anmeldelser?
Tip! lav en blog, der er tilknyttet til hjemmesiden. Hold den opdateret ugentligt med tips og tricks, kundehenvisninger og meget mere. Opret en “Ofte stillede spørgsmål” … som denne blogpost. Det værdsættes både af dine læsere og favoriseres af søgemaskinerne.

Vil du vide mere om hjemmesider? Se vores webinar sammen med Mono Solutions nedenfor (tid: 29 min).

Kilder: Yp.com, Krak, Mono, Google