, ,

Nu kan du oprette taggede produkter, når du annoncerer via Facebook og Instagram

Facebook og Instagram lancerer nu mulighed for at annoncører kan oprette taggede produkter, et format, som tidligere bare har kunnet anvendes organisk. Med det nye format åbnes for nye kreative annoncermuligheder for danske virksomheder.

Instagram er en social medie-platform for brugere, som gerne vil opdage nye ting, dels på det private plan, men også som en platform for den, som vil deltage, udforske og shoppe hos virksomheder. Billed- og videofokuseret indhold skaber store muligheder for små showrooms og popup-butikker til at tage sin plads i det generelle flow.

Taggede produkter lanceres først på Instagram

Instagram har tidligere tilbudt virksomhedskonti muligheden for organisk at køre indlæg med taggede produkter. Den store ændring er nu, at vi som brugere får muligheden for at køre annoncering med taggede produkter (se eksemplet nedenfor). Det nye format lanceres først på Instagram til efteråret til almindelig test og optimering, før det sandsynligvis også vil blive lanceret på Facebook.

Shopping Ads med taggede produkter fungerer således, når en kunde klikker på annoncen, åbnes en produktbeskrivelse (se billede) på Instagram. Ved at klikke på det ønskede produkt kan kunden fortsætte til virksomhedens produktinformationsside (se billede). Derfra kan kunden gå videre til dit hjemmeside for at gennemføre et køb.

shopping ads med taggede produkter

Shopping Ads med taggede produkter fungerer således, når en kunde klikker på annoncen, åbnes en produktbeskrivelse på Instagram. Her er et eksempel fra et svensk firma.

En købelysten målgruppe

Som annoncør på Facebook og Instagram skaber taggede produkter en friktionsfri shopping, hvor kunden kommer tættere på købsbeslutningen.
Ligesom med Facebook og Instagrams andre annonceformater får du med taggede produktannoncer mulighed for at oprette tilpassede målgrupper baseret på kundeadfærd. Dette kan for eksempel være personer, der har set på et produkt eller personer, der har besøgt dit hjemmeside via din annoncering. Hvis du derefter også opretter kopimålgrupper i Facebooks Ads Manager, får du adgang til helt nye og købelystne kunder med de samme interesser og adfærd, som dine eksisterende kunder.

Fordele ved annoncering med taggede produkter

  1. Du når ud til kunder, der er tættere på en købsbeslutning
  2. En mere friktionsfri shoppingoplevelse
  3. Muligheden for at vise flere produkter i ét billede (op til 3-4 anbefales)
  4. Opret nye målgrupper baseret på modtagerens adfærd

Vil du vide mere om, hvordan du kommer i gang med Facebook Ads og din målgruppe? Tjek webinaret her nedenunder, hvor vi dykker lidt dybere ned i emnet.