Lav det rigtige indhold til dine sociale medier

Der findes rigtig mange tips og tricks til, hvordan du skal producere den bedste type indhold til dine sociale medier. Men det der er rigtigt for den ene virksomhed, er ikke nødvendigvis rigtigt for dig og din virksomhed. Dog er der alligevel nogle gyldne regler og guidelines, som kan være gavnlige at følge i forhold til, at få skabt engagerende indhold.

Call to action (CTA)

Det første tip er, at du bør kun gøre brug af én enkelt CTA. CTA står for call-to-action og er den handling, du ønsker modtageren skal udføre. I praksis kan det eksempelvis være, at modtageren af din annonce bliver tiltrukket af dit indhold, hvor du har tilkoblet en knap med teksten “Ring til os i dag!”. Men det kan også være, at modtageren skal skrive sig op til et nyhedsbrev, dele dit indhold eller noget helt tredje.
Det vigtigste i denne situation er, at du kun benytter dig af én enkelt CTA. Hvis du beder modtageren om ,at udføre flere handlinger på én gang, risikerer du at forvirre og dermed helt miste engagementet. Bestem dig for en handling du vil have modtageren til, at udføre og lav en annonce for hver CTA.

Videoer er gode – men skal gennemtænkes

Mange vil ophøje video-formatet, som et must-have. Men det man skal huske på er, at video altså kun fungerer, hvis den ligger på det rigtige medie, hvis den er af god kvalitet, hvis den henvender sig til den rigtige målgruppe og hvis formatet ikke er forkert og for langt. Video-formatet i sig selv er en opfordring til en handling og en CTA, der er god at måle på, i og med modtageren aktivt skal vælge, at klikke play og se videoen. Mens et billede kan forstærke et tekstbudskab, kan videoen bære et budskab i sig selv. Dog er det vigtigt, at huske på, at med den brug af medier vi har i dag, bør dine videoer have undertekster, hvis den altså gør brug af tale og du må ikke forvente, at modtageren ser videoen til ende, hvis den er for lang. Derfor skal dit hovedbudskab placeres i starten af videoen.

Hold tekst kort, men indbydende

Tænk på mængden af tekst du skriver til modtageren. På nogle sociale medieplatforme vil der være mulighed for, at klikke på “vis mere”, hvis teksten er for lang og det kan både være godt og skidt. Nogle vælger at bruge Facebook, som blogsites, hvor deres posts er meget lange. Denne form for posts har de valgt, fordi de ved, at deres følgere gerne vil læse om dem og det de skriver om. Men denne metode skal bruges med omhu. Hvis modtageren ikke mener, at den lange tekst tiltaler dem, engagerer dem eller interesserer og relaterer til dem, vil de blot scrolle hen over dine opslag og det vil kunne påvirke din tilstedeværelse på mediet negativt. Så det handler altså om, at du skal kende din målgruppe. Hvad vil de læse om, se på, interagere med og hvad interesserer dem?
Men det kan også være gavnligt, at anvende korte, sælgende tekster. Øv dig på, at skrive et interessant og engagerende budskab på maks. 3 sætninger!

Forstærk dit budskab med tekst på billedet.

Det kan være gavnligt, at indsætte tekst på et billede for at fremhæve budskabet. Men også her skal det gennemtænkes. Normalvis er tommelfingerreglen, at hvis et billede har brug for tekst til, at fortælle hvad der sker, er billedet ikke godt nok. Men det er ikke altid den regel er nyttig. Nogle gange har man brug for, at uddybe noget eller fremhæve et budskab, for selvom et billede siger mere end 1000 ord, kan en lille tekst forstærke budskabet på en positiv måde. Men brug det omhu og tænk på, at teksten skal kunne læses, uanset hvilken enhed man bruger. Facebook har eksempelvis en regel om, at man maks. må anvende 20% tekst på et billede i sine annoncer og det er en god guide at holde sig til.

Tænk på opbygningen af dit brand

I dag vil brugerne se hvad der sker bag kulisserne, de vil vide at der er et menneske bag brandet og virksomheden og de vil have indblik i processerne bag produktet. Kort sagt, vil brugerne i vores digitale verden have et menneskeligt ansigt og hvem er bedre til at repræsentere virksomheden end dig selv. Ved at være det menneskelige ansigt udadtil, kan du opbygge tillid og genkendelighed hos dine brugere.

Vil du vide mere om betalte sociale medier og hvordan du kan arbejde med dem, så tag et kig på vores webinar nedenfor.