Derfor donerer vi vores streetview-kort
til Fridays For Future

Hver fredag samles de unge på gaderne verden over for at strejke for en bedre fremtid. Pga. COVID-19 er de fysiske gader desværre ikke sikre. Krak handler om at hjælpe mennesker med at være synlige online, og i år fylder vi 250 år. Vi har besluttet at donere vores digitale gader til dem, der skal sikre de næste 250 – Fridays For Future og deres sag.

Følg den digitale demonstration, der begynder her og ender i et dystert glimt af en mulig fremtid her.

Læs mere, og støt Fridays For Future her. #Digitalstrike #ClimateStrikeOnline

FAQ - Hvad går det ud på?

Hvad går det ud på?

I et online-initiativ har vi udlånt vores streetview-kort til de unge fra Fridays For Future. De får en ekstra kanal til at skabe opmærksomhed om miljøspørgsmål. En platform hvor bevægelsen kan leve 24-7.

Hvorfor gør I det? Hvad vil I som brand opnå med det?

Krak handler om at hjælpe mennesker med at være synlige online. I 2020 bliver vi 250 år. Men istedet for at fejre fortiden ville vi gøre noget, som fokuserer på fremtiden. I dag står de unge sammen – som i Fridays For Future – for at sikre de næste 250 år. Vi vil gerne hjælpe ved at give dem mulighed for at strejke via vores streetview-kort. En platform hvor bevægelsen kan leve 24-7.

I siger, at I donerer jeres streetview-platform – hvordan, helt præcist?

Vi lader Fridays For Future strejke digitalt via vores streetview-platform.

Initiativet indeholder et billede af et dystopisk København dækket af vand. Hvorfor?

360 grader-billedet er et kunstværk, som illustrerer en potentiel fremtid, hvis klimamålene i Paris-aftalen ikke bliver nået.

Hvorfor ser det sådan ud?

Rapporter fra IPCC indikerer et markant øget estimat på, hvor meget vandstanden vil stige i fremtiden. Det er umuligt at sige, hvordan fremtiden helt præcist vil se ud, så det er ikke en videnskabelig illustration, men et kunstværk som udtrykker de unge demonstranters frygt.

Hvad er Fridays For Future?

#FridaysForFuture er en global bevægelse, som startede i august 2018, efter at 15-årige Greta Thunberg sad foran det svenske parlament hver eneste skoledag i 3 uger i protest mod den manglende handling på klimakrisen. Hun postede på Instagram og Twitter om, hvad hun gjorde – og det gik hurtigt viralt.

Den 8. september besluttede Greta at fortsætte strejken hver fredag, indtil de svenske politikere anviste en sikker vej til at opnå en reduktion godt under 2 graders celsius i tråd med Paris-aftalen.

Hashtagsene #FridaysForFuture og #Climatestrike spredte sig, og mange studerende og voksne over hele verden begyndte at demonstrere foran deres parlamenter og lokale rådhuse. Det har også inspireret den belgiske torsdagsskolestrejke. Læs mere, og støt Fridays For Future her.

Hvad er Kraks miljøløfte?

Det er Kraks ambition at tage socialt ansvar og være proaktive i forhold til alle aktører – kunder, brugere, ansatte, aktionære og leverandører. Det betyder at tage etisk, socialt og miljømæssigt ansvar. Fokuset på vores miljøarbejde er hovedsageligt at reducere den miljømæssige påvirkning fra digitale virksomheder. Det gør vi ved at arbejde med konsolidering og virtualisering af servere. 2019 blev året, hvor vi trykte vores sidste fysiske katalog.

Vi er på ingen måde perfekte eller et fyrtårn i forhold til at reducere vores CO2-aftryk. Vi er langt fra målet, men undersøger mulighederne for en lavere CO2-udledning.

Hvorfor nævner du COVID-19?

Det digitale initiativ var planlagt sammen med Fridays For Future med det formål at skabe opmærksomhed omkring klimastrejken den 13. marts. Da demonstrationen blev aflyst pga. coronavirus, besluttede vi at køre videre med den digitale demonstration alligevel for at understøtte det vigtige klimabudskab.

Hvorfor gør I det? Hvad vil I som brand opnå med det?

Krak handler om at hjælpe mennesker med at være synlige online. I 2020 bliver vi 250 år. Men istedet for at fejre fortiden ville vi gøre noget, som fokuserer på fremtiden. I dag står de unge sammen – som i Fridays For Future – og mødes ude på gaderne for at sikre de næste 250 år. Pga. COVID-19 er de fysiske gader desværre ikke sikre. Vi vil gerne hjælpe ved at give dem mulighed for at strejke via vores streetview-kort. En platform hvor bevægelsen kan leve sikkert 24-7.

Vis mindre...