,

Disse regler styrer din placering på Google

Der er én ting, du kan være sikker på og det er, at Google årligt foretager flere ændringer i sine algoritmer, dvs. reglerne, der styrer, hvilke ting der er synlige, når nogen foretager en søgning. Alt for at kunne levere et så relevant søgeresultat, som muligt.
Men hvad du også kan være sikker på er, at det ikke altid kommunikeres til omverdenen, hvad disse ændringer rent faktisk er.

Så hvordan holder du styr på, hvilke ændringer Google foretager? Det er simpelthen op til alle søgemaskinspecialister i verden, at bemærke, at ændringerne finder sted, teste sig selv og derved lære mere om ændringerne.

Men når det er sagt, kan Google nogle gange antyde store ændringer og hvad disse ændringer vil belønne i fremtiden eller for den sags skyld: hvad der mister betydning.


Læs mere: Amazon – truslen, som blev et flop


Så hvad kan vi forvente i 2021?

Som vi nævnte tidligere, har pandemien fremskyndet udviklingen af e-handel og mange nye aktører er kommet på markedet. Dette skaber mere konkurrence, en slags digital trafikprop. Flere og flere konkurrerer om topplaceringerne, når det gælder nøgleord og søgninger.
Søgning bliver også en stadig bredere definition og for at garantere topplaceringer på nettet skal vi i dag se ud over de klassiske søgeresultater. Stemme, billede og video er nu en vigtig del af søgningen. Og hvis du vil sidde i førersædet, er det vigtigt, at din SEO-strategi for 2021 også involverer disse dele.

Grundlæggende er det dog det samme. Google ønsker at levere gode svar på brugernes spørgsmål. Men som sagt og jeg gentager det igen, ændres reglerne eller opdateres mere eller mindre konstant.
Hvilket bringer os til måske den største nyhed i året – og det er, at Google nu vil øge vigtigheden af såkaldte Core Web Vitals.

Måler den opfattede hastighed

Brugere elsker hurtige hjemmesider, de konverterer bedre og bliver også linket til oftere.
Med Core Web Vitals har Google skabt en mere innovativ måde, at måle brugerens opfattede hastighed på.
Hastighed har tidligere været en rankeringsfaktor hos Google, men med denne ændring vil fokus være endnu mere på netop hastigheden. Det vil ikke nødvendigvis være den afgørende faktor, der hjælper eller forstyrrer din hjemmeside, men det får større betydning.

Core Web Vitals handler egentlig om 3 ting:

  • Largest Contentful Paint, hvilket omhandler hvor hurtigt det går at loade det største indhold på din side.
  • Så har vi First Input Delay, som – enkelt fortalt – udtrykker den forsinkelse der opstår, når du klikker på et link eller en knap, og den tid det så tager for browseren at svare på handlingen og behandle den.
  • Til sidst har vi Cumulative Layout Shift, og det handler om, hvordan ting og sager kan flyttes rundt på en side, mens den loades. Helt enkelt forklaret: Du tror at siden er færdig-loadet og klikker derfor på et link, men så hopper alting rundt, og du klikker derfor forkert.

Og ja, disse ting kan være ret avancerede. Men et generelt tip er, at hvis du har en god, mobiltilpasset og moderne hjemmeside, fx en side fra Krak, så vil “Core Web Vitals” som udgangspunkt påvirke dig mindre, end hvis du har en ældre hjemmeside

Uanset hvad, så er det vigtigt at tage det her med sig, nu hvor de nye regler træder i kraft henimod sommeren. Mon som sagt, vi vil vende tilbage med et SEO-seminar senere hen.