Kan du markedsføre dig under Corona Lock-down og hvordan?

Der er mange spekulationer i hvordan hele denne Corona situation har indflydelse på landets SMV’er og også når det gælder deres online markedsføring. Og det er helt forståeligt. For ikke nok med, at folk nu er mere hjemme, de er også mere på facebook, på instagram og Google.

For det er også nu, de har tid til at fordybe sig i online køb, guides og blogs på nettet. Samtidig er der virksomheder, der simpelthen ikke kan tage kunder ind i butikken eller har sendt sine medarbejdere hjem og kan derfor ikke servicere kunder. Det betyder også, at de selvfølgelig har slukket for deres online markedsføring.

Det resulterer samlet set i en tendens: mere trafik og færre annoncerer.

Hvad vil det så betyde for priserne på online markedsføring?

Lige nu kan vi se, at prisen for online markedsføring er faldet i nogle brancher, mens den i andre er stigende.
Men det er som sagt branchespecifikt. For mens ovenstående tilfælde om lukkede forretninger og markedsføringsbudgetter er gældende for nogle, er det for nogle andre en helt anden situation.

Driver man eks. en webshop, kan denne tid være yderst lukrativ, netop fordi kunderne nu har tid til at shoppe. Har man et e-commerce produkt, som egner sig godt til hjemmegående familier, kan det være en god idé at skrue op for budgettet lige nu.
Eks. kan vi se en stigning i antallet af søgninger på “Yogamåtte” de sidste 7 dage.


Google Trends, 16-03-20

Disse søgninger kommer højest sandsynligt i kølvandet på de mange lukkede fitnesscentre rundt om i Danmark. Interessen for at kunne træne hjemme er nu højere end før og det kan dermed være en fordel for online webshops, der handler med fitnessudstyr.

Samtidig kan vi se en stigning i antallet af søgninger på “chokoladekage”, som højest sandsynligt er fordi folk nu er hjemme og de har tid til at være sammen med familien og bage. Men det kan være godt for den lille virksomhedsejer, der skriver blogs og handler med online hjemmebageredskaber.


Google Trends, 16-03-20

Men driver man derimod ikke en webshop, kan det være lidt svært at se, hvilken vej man så skal gå, for at holde forretningen i gang og sikre sig, at man kommer helskindet ud på den anden side. Din online annoncering er måske ikke det første du tænker på. Men det kan faktisk hjælpe dig igennem den måske lidt lavvandede situation.

Nogle bud på online annoncering

Vi vil ikke foreslå, at du stopper annonceringen, tværtimod. Her er nogle bud på online annoncering, som du kan igangsætte, selvom du ikke kan tage kunder ind i butikken:

1. Indsamling af e-mails.
E-mails kan du bruge, når Corona-tiden er ovre til at sende gode tilbud ud og gøre opmærksom på, at din forretning stadig eksisterer.

2. Lad kunderne købe gavekort med en god rabat.
Gavekortene kan bruges til gaver på den anden side af virussen eller til en selv, når samfundet igen kører rundt.

3. How-to videoer, guides og gør-det-selv projekter, som kan bruges i Corona-lock down perioden.
Dine kunder har mere tid lige nu – brug det til at skabe en større kundebase, der får værdi af det indhold du tilbyder og som skaber en relation til dig og din forretning.

Som nævnt er det meget branchespecifikt om prisen og konkurrencen for annoncerne vil falde eller allerede har gjort det. Og det er en meget svær tid vi går i møde, både for dig, som forretningsdrivende og for dine kunder. Vi skal alle sammen udvise forståelse for hinanden og hjælpe hinanden bedst igennem denne situation.

Derfor vil vi da også råde dig til, at du i dine annoncer holder en professionel, men optimistisk tone overfor, at “livet skal køre videre” og at vi alle bør forsøge at fortsætte på den mest normale måde vi kan.

Pas på dig selv!