Hvorfor satser alle sociale medier på korte filmklip og stories?

Hvorfor ønsker alle sociale mediekanaler pludselig et story-format og hvad er det i korte filmklip, der tiltrækker brugere og modtagere? I den følgende artikel taler vi om mikromomenter, Guldlok-formatet og nye muligheder for annoncering.

I tidligere webinarer har vi fokuseret på behovet for hastighed på nettet og hvordan en langsom hjemmeside får mange brugerne til at afslutte besøget for tidligt. Et fundament, der kan anvendes på det meste, der sker online i dag.
Vi kan fx se på begrebet “micro moments”. Det vil sige alle disse korte øjeblikke, hvor brugeren møder din hjemmeside eller dine annoncer på nettet. Fx minutterne før du går ind til tandlægen, sekunderne hvor du tjekker din mobil ved busstoppestedet, i elevatoren op til lejligheden eller ved kassen på apoteket. Det er her det korte videoformat passer så god.

Det handler i den forbindelse om kort og forbigående indhold i form af videoer – og de fik et af deres første rigtige opsving, da Snapchat blev lanceret i 2011. Herefter kom der nye varianter, som den populære app TikTok.
Facebook har også lanceret sin egen version af stories, hvor brugerne kan poste korte klip.

Verdens største professionelle netværk

Instagram, som ejes af Facebook, har også sin egen variant af stories. Er der overhovedet nogen, der husker hvordan Instagram var før Instagram Stories?
Sidste år ville Twitter med på bølgen, så i efteråret lancerede man konceptet Fleets. Også her var det korte klip, der var et supplement til de normale tweets. Indtil nu har det ikke været en kæmpe succes. Hvem ved, måske var det mest i forhåbningen om at skabe endnu et format, man kunne sælge annoncer til.

Afslutningsvis har vi også verdens måske største professionelle netværk LinkedIn, hvis story-format minder om det, man ser på fx. Twitter og Facebook.

Udover disse kan jeg også nævne Pinterest, der i efteråret påbegyndte beta-tests af en story-funktion. Og at WhatsApp også har introduceret en lignende funktion.
Så hvorfor tænke så meget på det korte videoformat 2021?

Vidste du, at nogle prognoser viser, at onlinevideo udgør 82 % af al onlinetrafik næste år? Hvad afhænger det egentlig af?

Her kan I se et lille eksempel på, hvordan det kan se ud på de forskellige platforme.

Guldlok og de tre bjørne

Når det kommer til story-formatet, er vi nødt til at gå helt tilbage til begyndelsen af det 19. århundrede, da Robert Southey skrev en godnathistorie baseret på den formodentlig endnu ældre historie om Guldlok og de tre bjørne. Du kender sikkert historien om Guldlok, der prøver sig gennem tre forskellige grødskåle, tre forskellige stole og tre forskellige senge.

Story-formatet er den sociale pendant til Guldlok og de tre bjørne eller “Guldlok-formatet” om du vil.

Det handler egentlig handler om enkelhed og storytelling og samspillet mellem dem. At lancere et nyt format, der er aldeles simpelt i sin udførelse, vil nok mangle mulighed for storytelling. Mens et format, der giver mange muligheder for kreativ storytelling, vil for mange være for svært.

Med story-formatet ser vi i stedet ud til at være faldet over den perfekte mellemting, Guldlok-formatet. Et kompromis mellem enkelhed og storytelling, der gør det muligt for mange mennesker, at skabe interessant og kreativt indhold.
Svært … men ikke for svært. Let … men ikke for let.

Så hvorfor er story-formatet så interessant for virksomheder i 2021?

På den ene side er det en mulighed for at være steder, hvor dine følgere allerede er, det vil sige at opbygge relationer med dine kunder. Men det er også et spændende format for de, der ønsker at præsentere deres produkter på en mere interaktiv måde. Efterhånden, som formatet udvikler sig, åbnes der også muligheder for nye måder, at konvertere kunder på.

Mange af dine brugere er allerede jagt ude blandt disse stories og videoer efter spændende indhold om de produkter, de er interesserede i at købe. Hos Krak er vi klar over, at formatet måske ikke passer til alle, men for de, der ser muligheder, synes vi det er værd at prøve i 2021.


Vil du vide mere om dette års tendenser? Se vores webinar om 5 digitale tendenser for 2021.