Hvorfor er visuel kommunikation vigtig for din virksomhed?

Du ved måske allerede at visuel kommunikation er vigtig, men måske ikke præcis hvorfor? Her får du en række videnskabelige årsager på, hvorfor visuel kommunikation vil gavne din virksomhed, samt hvad du selv kan gøre for at optimere din virksomheds brug af visuel kommunikation, der skal hjælpe dig til skaffe dig flere kunder.

  • Visuelt indhold opfattes hurtigere i hjernen og er enklere at forstå end information i tekst form og derfor huskes det nemmere.
  • Hjernen er programmeret til at genkende og forstå visuelt indhold, og 90% af den information, der når hjernen er visuel.
  • Vores gennemsnitlige kapacitet til at holde fokus er 8 sekunder og derfor skal budskabet fænge med det samme.
  • Vi tolker et billede eller en video på mindre end ét sekund, og så har du de næste 7 sekunder til at engagere dine forbrugere.
  • Artikler med visuelt indhold får 94% flere klik end dem uden.
  • 60% af forbrugerne siger de helst tager kontakt til virksomheder, som er synlige med billeder, når de søger online.

Hvad kan du gøre?

Video
Har du produkter eller tjenester, der kan beskrives enklere i en video? Så lav en “how-to” video, hvor du illustrerer og demonstrerer dit produkt. Du kan også få en tilfreds kunde til at fortælle om dit produkt, eller oplevelsen og lægge det ud på nettet. Det kan være rigtig gavnligt at benytte glade kunder i videoer til din markedsføring. Når glade kunder fortæller andre kunder om deres oplevelse, vil det ofte opfattes meget troværdigt og hvis de udtaler sig på film, kan du fange deres ansigtsudtryk, der gør, at man kan aflæse deres glæde og entusiasme. Brug videoerne på din hjemmeside og sociale medier – det højner engagementet og tiden brugt på siden, hvilket både Facebook og Google lægger stor vægt på.
Du kan bruge følgende applikationer til din videoproduktion: Nutshell, Magisto og Animoto.

Billeder
Del din tekst op med billeder og frist brugerne til at blive på din side. Sørg for at du ejer billederne, før du tager dem i brug. På internettet findes der masser af billeddatabaser, der formidler gratis billeder. Sæt ikke bare billeder ind uden relevans, men tænk på kvaliteten samt det du gerne vil have billederne til at fortælle.
Du kan bruge applikationen Canva til billedredigering, der bidrager med farver, rammer samt andre finesser.

Infographics
Dette er en anden form for visuel fremstilling af information.
Lav komplicerede data om til letforståelige illustrationer, som kun kræver få ord at introducere. Infographics kan være rigtigt fornuftigt at anvende, hvis du har et produkt, der kan være svært at forstå, eller hvis du har en process, der er kompliceret.
Her kan du også anvende Canva, til at producere gode infographics, og med Infogr.am kan du tilføje grafer, tekster og kort – helt gratis.

Memes
Dette er billeder med pålagt tekst, der rummer et humoristisk indhold. Skal du formidle en positiv stemning og kommunikere underholdende, kan du gøre brug af memes. Overvej om memes passer til din målgruppe, og om kommunikationsformen er den rigtige for din vare eller tjeneste. Brug gode billeder, der passer til budskabet og hold teksten kort. Memes er oplagte til deling på sociale medier. Du kan bruge ImgFlip til at skabe memes.

Præsentationer

Er din præsentation af indholdet for stor til en infographic, kan du skabe en større præsentation med fokus på attraktivt design og farver. Præsentationer kan være nyttige i forhold til at formidle information til dine brugere.
Du kan bruge præsentationsværktøjer som: Prezi, Google Slides eller PowerPoint.

Screenshots
Et billede af din skærm, der klart og simpelt illustrerer, hvordan bestemte funktioner ser ud og virker. Har din virksomhed f.eks. en app eller et bestillingssystem, kan du beskrive og illustrere funktionerne via et screenshot med tilhørende tekst.
Producér flotte screenshots med følgende værktøjer: Awesome screenshots, Fireshot og Lightshot.

Gå viralt
Kanaler som YouTube, TikTok, Snapchat, Instagram, Pinterest og Facebook har stort potentiale i forhold til at gå viralt. Skab et godt visuelt budskab på eksterne platforme som disse sociale medier, og viderefør dette til din egen digitale platforme. Så kan du lykkes med at vække forbrugerens opmærksomhed, og skabe et sammenhængende budskab.