,

Hvordan tilpasser du dig, som lille virksomhed, til stemmestyrede søgninger?

Det, som er vigtigt at holde styr på, nu hvor stemmesøgninger bliver mere og mere populært er, hvordan Google adskiller sig afhængigt af, om vi søger med tekst eller med vores stemme.

Stemmesøgninger er længere

De seneste 15 år har vi været vant til at udtrykke os kort og enkelt, når vi googler – gerne med 1-3 ord for at opnå en relevant søgning. En stemmesøgning derimod er ofte 3-5 ord lang, består af en sætning og er stillet som et spørgsmål med ord som “Hvem, Hvad, Hvorfor, Hvordan og Hvor”.

Stemmesøgninger er mere specifikke

Når vi laver en stemmesøgning på Google, bliver søgningen mere specifik end når vi søger med tekst, hvilket betyder, at vi har større forventninger til, at få et enkelt og præcist svar på det spørgsmål vi stiller.

Stemmesøgning er mere smart

I og med at stemmesøgningen er længere, så bliver den også mere rig på information, hvilket gør det lettere at forstå, hvad søgeren ønsker svar på. Det er en af årsagerne til, at smarte assistenter bliver mere og mere populære. Desuden drives de af AI, så jo mere vi spørger, jo mere lærer de og jo bedre bliver resultaterne af søgningen.

Det er her, at stemmesøgning bliver interessant for os, der interesserer os for digital markedsføring. Når vi får flere oplysninger gennem søgningen, kan vi begynde at forstå konteksten bag søgningen. Det giver os flere ledetråde til, om der er nogen, som bare er interesserede eller reelt ønsker at købe det, som vi sælger.

For eksempel hvis en person googler “hvad er sushi?”, så er det ret langt fra at købe sushi. Hvis personen derimod søger på “hvor kan jeg købe det bedste sushi i København?” så er vedkommende sulten og klar til at købe. Det er præcis dér, hvor små virksomheder skal komme højere op i søgningen.

Hvad kan du kan gøre allerede idag, for at tilpasse din hjemmeside til stemmesøgning?

  • Skriv i talesprog
  • Tænk på helheden, når du skriver tekster
  • Kvaliteten er vigtigere end kvantiteten
  • Skab indhold, som svarer på specifikke spørgsmål
  • Fokusér på spørgsmål, som ligger tæt op af et køb

Vil du vide mere om trends, som du som ejer af en lille virksomhed har brug for i år? Tjek webinaret herunder for specifikke eksempler på, hvad du kan gøre idag for at implementere disse trends i din markedsføring.