,

Effektiv annoncering på sociale medier

Annoncering på sociale medier er både spændende og udfordrende. De fleste af dem, der har været på sociale medier ved, hvordan en almindelig annonce ser ud. Sociale mediekanaler kan se forskellige ud, men ser omtrent den samme ud, hvis du går bag kulisserne. I denne artikel fortæller vi lidt mere om, hvordan man annoncerer på sociale medier.

For at oprette en annonce bruger du forskellige kampagneværktøjer afhængigt af, hvilken kanal du bruger. De forskellige platforme har omtrent den samme struktur. Nogle er mere avancerede og detaljerede og andre mere simple med færre muligheder. Når du opretter en annonce skal du ofte vælge et mål for din annonceringskampagne.

Målene kan se sådan ud:

  • Skab aktivitet og opnå kommentarer
  • Skab trafik til en landingsside
  • Sælg et produkt
  • Skab leads

Det, du vælger her, vil naturligvis påvirke alle andre valg, du foretager, når du opsætter din kampagne.

Definere din målgruppe

Når du sætter dit mål, kan det at definere din målgruppe være en god ting. Facebook er den sociale mediekanal, der tilbyder de mest detaljerede data, når det kommer til dine potentielle kunder. Mens LinkedIn fokuserer i højere grad på professionelle titler og erfaringer i dets data. På Facebook kan din målgruppe bestå af mennesker, der har vist interesse for lignende sider som din, som er venner af dine kunder eller kan målrettes mod alle mennesker, der bor inden for 1 kilometer fra din virksomhed, eller de kan være rettet mod alle mennesker, der for nyligt har været inden for denne afstand. Mulighederne er mange!

Hvis du vil, kan du også vælge at målrette din annonce specifikt mod personer, der har en iPhone 6. Det vil sige, at med Facebook kan du skyde meget bredt, men også definere en meget lille og unik målgruppe.

Bestemme placeringen af din annonce

Efter at have defineret mål og målgrupper skal du ofte bestemme placeringen af din annonce, hvis den sociale mediekanal tilbyder det. På Facebook kan du for eksempel vælge at annoncere på Instagram, Instagram Stories, et klassisk sponsoreret indlæg på Facebook eller Messenger.

De placeringer, du vælger til din annoncering, afhænger af den type annonce, du vil oprette. Bør fokus være på teksten? Vil du bruge mange billeder? Eller har du måske en video, du vil promovere? F.eks. Passer videoformat godt på Instagram, hvis dit mål er eksponering, men fungerer dårligt, hvis du vil generere leads. En video kan have tendens til at trække fokus fra det, du vil have kunden til at gøre: At udfylde en formular eller angive kontaktoplysninger. Mange marketingfolk bruger videoer til mange forskellige formål på de sociale medier. Men det er vigtigt at huske den grundlæggende strategi og mål for din markedsføring. Er en video virkelig det bedste format til at opnå det, du vil opnå?

Budget

Du vælger derefter budget, start- og slutdatoer for kampagnen.

Hvad sker der så? Ja, en kampagne skal følges op på løbende. Måske har du kørt a/b-test? Det vil sige, at du tester to typer kampagner for at se, hvilken der klarer sig bedst baseret på dine mål? Så kan du følge op oftere for at styre din kampagne mod den annoncer, der klarer sig bedst. Et tip er naturligvis altid at oprette flere annoncevarianter på hver kampagne for at se, hvilke der er bedst. Hvis de deler dit budget, vil der ikke være noget ekstra gebyr for dig. Det giver dig muligheden for at få mest muligt ud af din kampagne.

På sociale medier som Facebook, LinkedIn og YouTube findes der værktøjer, der viser dig, hvordan dine kampagner går. Budget, rækkevidde, antal likes, linkklik, engagement og så videre. Et godt tip er at få Google Analytics til at måle, hvordan dine kampagner påvirker trafikken til din hjemmeside. Google Analytics kan vise dig forskellig data, der giver dig et komplet billede af din kampagnes effekt. Yderligere, hvis du er klar til det næste store skridt, så er det smart at mærke hver kampagne med en url, dvs. oprette en unik url pr. annonce, så du kan holde styr på dine kampagner fra start til slut på et avanceret niveau.

 

Se vores webinar nedenfor for mere information om, hvordan man laver annoncering på de sociale medier.