Hvordan når du ud på de sociale medier?

Share on social media

Jo mere målrettet din sociale medie tilstedeværelse er, desto lettere bliver det at få den bedst mulige effekt. Et tip er derfor at starte med højst et eller to sociale medier. Som med andre markedsføringsaktiviteter og -kanaler, skal du have en klar strategi for dine sociale mediekanaler – hvad vil du opnå?

Hvad skal du overveje, når du arbejder med sociale medier?
Her er 4 ingredienser til at få succes. Hvis du følger disse, vil du snart se resultater.

1. Arbejdsmetode

De virksomheder, der lykkes med deres sociale medier, har én ting til fælles, og det er, hvordan man forholder sig til og arbejder med sociale medier. I deres tilfælde er de sociale mediekanaler blevet en del af virksomhedens DNA. Arbejdet er fuldstændigt integreret med de andre opgaver, det er ikke noget, man bygger på bagefter eller kun opdaterer en sjælden gang.

2. Indhold

De virksomheder, der normalt er mest succesrige, er dem, der giver kunderne den rigtige type indhold, en type indhold, der interesserer og skaber tillid. Så hvilken slags indhold ønsker dine kunder? Det afhænger af, hvad du sælger. Hvis du markedsfører for en person såsom en personlig træner, coach eller anden type influencer, er det denne persons livsstil og alt hvad de gør, der er af interesse for kunden. Dette kan indebære tips til, hvordan man spiser eller træner som personen.
Hvis du tilbyder en service, er det resultatet og eller nogle gange vejen til resultatet, der er af interesse for kunden. Det kan være frisøren, der viser sit arbejde eller byggefirmaet, der viser følgerne hele byggeprocessen. At kunne deltage i arbejdsprocessen betyder meget for kunder og potentielle kunder. Det skaber tillid og nye opgaver.

Hvis du sælger et produkt, ønsker kunderne at se produktet i brug. Fortrinsvis i en kontekst, der styrker dit brand, med den rigtige type mennesker og det rigtige miljø. Forsøg at skabe den følelse, som kunderne får, når de bruger produktet.

Mere om sociale medier

3. Publikum

Det bedste er når dit indhold likes, deles og diskuteres, og at du herigennem opnår et engageret publikum. En fejl, som mange virksomheder begår, er at bruge for meget tid på at prøve at få så mange følgere som muligt. At have mange følgere giver ingen resultater i sig selv. Det, der betyder mest, er engagerede følgere. Tænk kreativt og definer din målgruppe for at finde de mennesker, der virkelig er interesseret i, hvad du tilbyder. Er du opmærksom på de kundetyper, du kan nå, og hvilken type kunder du leder efter? Prøv at definere disse ved hjælp af de sociale mediesegmenteringsværktøjer på de sociale medier. Online-annoncering opfattes allerede af mange brugere som påtrængende, så det er vigtigt, at den rigtige meddelelse rammer den rigtige person.

Man with social media

4. At være social

At opbygge en tilstedeværelse på sociale medier betyder også at opbygge relationer. Dermed fungerer envejskommunikation ikke længere. Faktisk glemmer mange virksomheder det. Vis at du har bemærket kommentarer og spørgsmål fra dine følgere. Vær forstående overfor dine kunder – tak, svar og kommenter. Det samme kan anvendes på anmeldelser du får online, så dine kunder ved at du lytter. Lyt til den utilfredse kunde, der har givet dig en eller to stjerner. Spørg kunden, der er utilfreds med deres besøg i butikken, hvordan du kan gøre oplevelsen bedre. Mange kunder ser på virksomheders anmeldelser online for at vurdere deres troværdighed.