,

Hvordan fungerer en søgemaskine?

Google søgemaskine

En søgemaskine fungerer sådan, at når nogen søger, prøver søgemaskinen at tilbyde det mest relevante svar baseret på hemmelige algoritmer. Resultatet er baseret på faktorer såsom din placering ved søgningen, sproget, tekst og enheden, der søges fra.

Her giver vi dig nogle tricks til dig, der vil øge din organiske synlighed ved søgemaskineoptimering, kaldet SEO. Sørg for at udnytte disse algoritmer til din fordel ved altid at være på forkant og levere, hvad søgemaskinens algoritmer kan lide.

Så hvordan kan du “snyde” søgemaskinen?

Søgemaskiner værdsætter hjemmesider, der er brugervenlige. Mange virksomheder har stadig gamle hjemmesider, der ikke er mobil venlige, det vil sige webdesignet ikke er opdateret. Ved at opdatere din hjemmeside, kan du få en bedre placering. Et andet tip er at gøre din hjemmeside hurtigere. Her er et simpelt tip at se på elementerne på hjemmeside, som kan sænke farten. Har du for eksempel meget store billeder, der fylder meget i størrelse? SSL-certificering er også vigtig. Det er en type elektronisk legitimation for at sikre din hjemmeside.

Test din hjemmeside Lav et Webtjek her

Et andet tip er at få en Google My Business-konto. Det er gratis, det kan dog være lidt tidskrævende (vi yder hjælp, hvis det er nødvendigt). En Google My Business-konto er som et digitalt visitkort til din virksomhed med adresseoplysninger, anmeldelser, fotos og andre nyttige ting (ligesom Krak-profilsiden). Med en Google My Business-konto øger du chancerne for din virksomhed vises organisk i Googles Local pack. Local pack er det organiske kort resultat, der vises på første side, når du laver en søgning.

Søgemaskiner i korte træk :

  • Når du søger efter noget, forsøger søgemaskinen at finde det mest relevante resultat baseret på indeksering dvs. søgemaskinens analyse af f.eks. relevansen af en virksomheds hjemmeside.
  • Relevans afhænger af en bred vifte af faktorer
  • En søgning efter “Skift cykel dæk” og “Skift cykeldæk” kan resultere i forskellige søgeresultater
  • Resultatet er baseret på ting som din placering under søgningen, sprog, tekst og din enheden
  • Ting som en hurtig hjemmeside og mobiltilpasning belønnes i resultaterne

Vil du vide mere om søgemaskiner såsom Google, Bing og Krak? Og få tips om hvordan du kan forbedre din virksomheds placering? I vores webinar nedenfor fortæller vi mere om, hvordan du bedst kan udnytte Kraks loyalitetsprogram for øget synlighed (længde: 29 min).