,

Hvad handler SEO egentlig om?

SEO – et emne, der umiddelbart ikke har nogen ende. Begreber såsom indeksering, søgemaskiner, edderkopper… Ja, der findes meget, som man skal have styr på. Og det er ikke altid nemt at finde ud af, hvordan det hele hænger sammen. Men bare tag det roligt – vi fortæller dig det grundlæggende lige her.

Den første ting, der er vigtig at forstå om SEO er, at når vi foretager en søgning på eksempelvis Google, så søger du faktisk ikke på internettet. Du søger istedet i Googles eget indeks. Indeksering betyder, at en søgemaskine, som Google, kategoriserer indholdet på hjemmesider, og gør dem søgebare. Indeksering udføres ved hjælp af en software kaldet “crawlers” eller “edderkopper”.

Søgemaskiner, som Google, sender deres gennemsøgerer ud for at finde sider på internettet og scanne dem (også kaldet gennemsøgning). De indsamler oplysninger om eksempelvis søgeord, sammenkædet sider, billeder, koder og meget mere. Når dette er gjort, bliver siden tilføjet i søgemaskinens indeks. Googles søgeindeks indeholder hundreder milliarder hjemmesider, som er over 100.000 gb i størrelse. Man kan let blive både imponeret og bange, når man får et søgeresultat tilbage på en diffust skrevet søgning, som ikke desto mindre viser sig at give resultater.

Relevans, autoritet & kvalitet

Grundlæggende handler SEO om at skabe mere relevans på din hjemmeside. Din hjemmeside skal tage hensyn til både gennemsøgere, men også besøgende. Edderkopperne leder efter ting, der er vigtige, brugervenlige og interessante for dine besøgende. De ser dog lidt anderledes ud, end de normale edderkopper gør.

Søgningen har stor betydning. Vi skal tage hensyn til de ord, du eller dine kunder bruger, når vi søgeordsoptimerer et websted – uanset om du er en kiropraktor i København eller en låsesmed på Fyn. Spørgsmålet er så, hvordan du sikrer dig, at din hjemmeside bliver så relevant, at den kommer i toppen af ​​søgeresultaterne på Google? Der er over 200 forskellige rangeringsfaktorer, som du kan påvirke SEO med. Disse 200 forskellige rangeringsfaktorer ser på tre ting: relevans, autoritet og kvalitet.

Autoritet handler om, hvor meget Google stoler på indholdet på din hjemmeside. Dette er hovedsageligt baseret ud fra antallet af links. Jo flere links, der er fra andre sider, som linker til din side, jo bedre bliver autoriteten. Kvaliteten derimod, handler om flere ting, men kort sagt handler den om strukturen på din hjemmesides indhold, og hvordan besøgende interagerer med dine sider – eksempelvis, hvis de bliver kort eller lang tid på din hjemmeside.

Ja, der er meget at sige om SEO. Vil du lære endnu mere? Så tag et kig på nedestående webinar, hvor vi kigger nærmere på SEO, dets forskellige dele og hvordan du kan oprette SEO-venligt indhold på din hjemmeside.