,

Hvad er tilpassede målgrupper? Facebook Ads del 2 af 3

Når du annoncerer på Facebook er det vigtigt at du optimerer dine målgrupper, så du får mest muligt ud af din markedsføring. Nedenfor viser vi dig, hvordan du nemt opretter tilpassede målgrupper.

Når du opretter din annonce i Facebook Ads, sætter du flere mål op i tre forskellige niveauer, fra det højeste niveau kaldet “kampagne” ned til det laveste niveau kaldet “annonce”. Disse mål er for at forklare Facebook, at “okay, det er det her, jeg ønsker skal ske” – og så vil Facebook gøre sit bedste for at hjælpe dig med dette. Mellem kampagne og annonce finder du annoncesæt.
“Det du vælger i dit annoncesæt er det, som efterfølgende kommer til at afgøre, hvem som får muligheden for at se dine annoncer. Det er her at tilpassede målgrupper kommer ind.

Hvorfor skal jeg benytte tilpassede målgrupper?

Med tilpassede målgrupper kan du komme i kontakt med personer, som allerede har vist interesse for din virksomhed eller dit produkt. Du kan oprette en målgruppefra dine kundekontakter, din websitetrafik eller din mobilapp. Tilpassede målgrupper giver dig altså mulighed for at segmentere og bygge en målgruppe baseret på interaktioner, som brugerne har haft på din hjemmeside og Facebook. Dette giver dig mulighed for at målrette mod de mest engagerede personer, som vil være modtagelige for dine annoncekampagner.

Sådan opretter du en tilpasset målgruppe på Facebook:

  1. Klik på “Målgrupper” i Ads Manager (se billedet nedenfor)
  2. I det næste vindue skal du vælge “Opret en tilpasset målgruppe”
  3. Vælg “Brug dine kilder” eller Brug “Facebook-kilder”(læs mere nedenfor).
  4. Vælg “Website” for at bruge din Facebook-pixel
  5. Afhængigt af de valg, du har foretaget under punkt 3 ovenfor, kan du nu definere bestemte parametre for din nye målgruppe. Fx upload en kundeliste eller opsæt regler for din pixel.
  6. Klik derefter på “Opret målgruppe”.

Hvad er “Brug dine kilder”?

Du kan bruge kundelister, hjemmeside, app-aktivitet eller offline aktivitet, som kilder til at oprette brugerdefinerede målgrupper.

  • Under kategorien ”Website” opretter du en målgruppe baseret på besøgende på din hjemmeside. Det vil sige vores smarte Facebook-pixel.
  • Med ”Kundeliste” kan du uploade en eksisterende liste over kunder, der har interageret med din virksomhed. Det kan fx være telefonnumre eller e-mail-adresser, som Facebook forsøger at koble til en korrekt Facebook-konto.
  • Hvis du har en app, så kan du oprette en målgruppe med personer, der har brugt din app.
  • Offline-aktivitet er baseret på de, der har interageret med dig offline og ikke online, dvs. i en butik, over telefonen eller lignende.

Hvad er “Brug Facebook-kilder”?

Under ”Brug dine kilder” kilder er afsnittet “Brug Facebook-kilder”.
På samme måde, som med dine egne kilder, er din målgruppe her baseret på, hvordan folk interagerer med din virksomhed fra forskellige kilder – men tager i stedet data ind baseret på aktivitet på Facebook.

Dette kan fx være, hvis nogen, som følger din Facebook-side, har set en video, om et bestemt emne, er Facebook-venner med nogen, der følger dig eller måske har interageret med din Instagram-profil.

Glem ikke at teste
Synes du stadig at det virker kompliceret? Det er ikke underligt. Der er mange muligheder at vælge imellem, så hvordan ved du egentlig, hvad du skal vælge?

Svaret er: Det hele afhænger af, hvilken slags retargeting du leder efter og hvad dine mål er for dine annoncer.

Af de mulige kilder er kundeliste og hjemmeside normalt det mest effektive for langt fleste tilpassede målgrupper.
Her kan du prøve dig frem og se, hvad der fungerer bedst for dig. Facebook Ads handler meget om det – test test test. Det er meget individuelt, hvad der fungerer for forskellige virksomheder og derfor skal du også finde din måde at arbejde på.

Held og lykke.

PS – savner du vores andre afsnit om Facebook-annoncer og målgrupper? Her kan du læse om Facebook-pixel og kopimålgrupper. Du kan også se vores webinar nedenfor.