,

Hvad er strukturerede data?

Strukturerede data, er data, som indtastes i hjemmesidekoden på en struktureret måde for at fortælle Google, hvad der er på siden, og hvad siden handler om. Ved at bruge strukturerede data eller skema-markeringer, som det også hedder, så hjælper du søgemaskinen med at forstå, hvad dine data betyder – ikke kun hvad de siger.

Strukturerede data gør det let for søgemaskinen at forstå, hvad en bestemt side handler om. HTML-kode som H1, H2, H3 fortæller Google, at der er forskellige typer af overskrifter, som skal vises på forskellige måder. Strukturerede data hjælper på den anden side søgemaskinerne med at analysere dit indhold på en mere intelligent måde. Det er ligesom med ord, der kan betyde flere forskellige ting, såsom medium strukturerede data, hvor Google forstår betydningen af ordet – i netop denne sammenhæng.

Med strukturerede data kan du få Google og andre søgemaskiner til at forstå, hvad din virksomheds adresse, telefonnummer og type af forretning er. Måske vil du også fortælle os om dine priser og åbningstider? Dette kan “crawlerne” (edderkopperne) ikke få fra siden, hvis det ikke er struktureret.

URL-struktur

Når vi snakker om strukturerede data, så kommer vi også ind på URL-struktur. I bund og grund ville det være mest hensigtsmæssigt, at have en unik side med unik URL til hvert produkt eller tjeneste, som du tilbyder. Det kan dog være ret vanskeligt og tidskrævende at lave. Det man kan gøre er at have en søgeordsrelevant URL. Det vil sige, at det søgeord, du mener skal optimeres, det skal inkluderes i din URL og helst så tæt på hovedemnet, som muligt. Den fortæller nemlig Google, hvad der er relevant.

Husk også, at hvis du sørger for at strukturere dine hjemmeside tidligt, så vil du også aktivere fremtidig optimering, når du opretter undersider.


Vil du lære mere om strukturerede data og SEO? Så tjek webinaret ud nedenfor.