, ,

Hvad er SEO egentlig?

Søgemaskineoptimering bliver mere og mere populært, efterhånden som flere virksomheder opdager fordelene. For mange er konceptet dog stadig noget uklart. I den følgende artikel giver vi derfor svar på de to mest almindelige spørgsmål: “Hvad er SEO?” og “Hvordan fungerer søgemaskineoptimering egentlig?”

Google er en så stor magtfaktor i informationssøgning og salg, at du som virksomhed ikke har råd til at være usynlig på relevante søgninger, der vedrører din specifikke virksomhed. Hvis du ikke aktivt og kontinuerligt arbejder med din SEO, så er der stor risiko for, at en af ​​dine konkurrenter tager den synlighed.

Læs mere: Kender du de nye regler, der styrer din placering på Google?

Google er vild med opdaterede sider og dette er en vigtig nøgle til at øge din synlighed. Det betyder, at du hele tiden skal opdatere, forbedre, teste og ændre din side for at øge og fastholde din position på søgemaskiner.

Øg din synlighed på søgemaskiner

Søgemaskineoptimering er en vigtig del af din digitale markedsføring og indebærer, at du bruger forskellige teknikker til at forbedre din hjemmeside for at gøre den mere synlig i relevante søgninger på søgemaskiner, som Google og Bing.

For at gøre det helt enkelt: Hvis en søgemaskine for eksempel foretrækker sider, der er meget hurtige at indlæse, så kan søgemaskineoptimering handle om at forsøge, at fjerne alle de forhindringer, der gør din hjemmeside langsom, fx påvirker store og tunge billeder uploadtiden.

Google siges, at have over 200 forskellige rangeringsfaktorer, som du kan prøve at påvirke med søgemaskineoptimering. Disse har til opgave at prøve at måle tre ting:

  1. Relevans – Hvor godt en side matcher en søgning.
  2. Autoritet – Hvor troværdigt opfatter Google sidens indhold.
  3. Kvalitet – Den tekniske kvalitet og brugeroplevelse.

Hvordan fungerer SEO?

Søgemaskineoptimering handler om at strukturere informationerne på din hjemmeside eller i din webshop efter de regler, som er for søgemaskineoptimering.

Søgemaskiner, som Google og Bing anvender såkaldte søgemaskinecrawlere til at gennemsøge sider på nettet. Søgerobotterne indsamler information fra siderne, indekserer og kategoriserer dem. Derefter analyserer algoritmerne siderne i indekset og afgør hvilken rækkefølge siderne skal vises i søgeresultatet for en given søgning,.

For dig, som skal søgemaskineoptimere handler det om at fokusere på 2 ting: onsite og offsite.

Onsite handler om alle de ting, som du ændrer på din egen hjemmeside, det vil sige kvaliteten af siden. Der er delte meninger om, hvad der vejer tungest i forhold til rangeringsfaktorerne, men mange er enige om, at overskrifter, metabeskrivelser, titler, godt indhold, indekser og strukturerede data er gode steder at starte, når du skal begynde med onsite SEO. En hurtig og sikker hjemmeside er også noget, som Google belønner. Jo mere relevant indhold din hjemmeside har, jo mere vild er søgemaskiner og besøgende med din hjemmeside.

Offsite SEO, som lige så godt kunne kaldes linkstrategi. Det handler om at få links til din hjemmeside. Links er nemlig et tegn på din hjemmesides autoritet, Jo flere, som linker til din hjemmeside og derved bekræfter, at dette er en side, som bør besøges eller læses, jo bedre er det naturligvis for din synlighed.

Artiklen i korte træk:

    • SEO er kunsten at bruge forskellige teknikker til at påvirke søgemaskinerne, så de er vilde med din hjemmeside
    • SEO er normalt opdelt i to dele: hvad der sker på din hjemmeside (dvs. onsite) og hvad der sker uden for din hjemmeside (dvs. offsite).

Vil du vide mere om søgemaskineoptimering? Tjek vores webinar nedenfor.