Hvad er SEO egentlig?

hvad er seo

SEO står for “søgemaskineoptimering.” Kort sagt er det processen med, at forbedre din hjemmeside for at øge synligheden ved relevante søgninger. Jo bedre synlighed dine sider har i søgeresultaterne, jo mere sandsynligt er det, at du får opmærksomhed og tiltrækker potentielle og eksisterende kunder til din virksomhed.

Hvordan fungerer SEO?

Søgemaskiner som Google og Bing bruger robotter eller det der hedder crawlers til at gennemgå sider på nettet. De går fra sted til sted, indsamler oplysninger om siderne og sætter dem i et indeks og kategoriserer dem.
Dernæst analyserer algoritmer siderne i indekset – selvfølgelig er disse algoritmer underlagt hundredvis af rangeringsfaktorer, som derefter bestemmer rækkefølgen siderne skal vises i, i søgeresultaterne for en given forespørgsel, som en bruger har foretaget eks. på Google. 

Der er delte meninger om hvad der vægter højest i forhold til rangeringsfaktorerne, men rigtig mange kan blive enige om, at Headings, Meta beskrivelser, title tags og god content, samt site index og struktureret data er et godt sted at starte, når du skal begynde at lave SEO.

Søge-algoritmerne er designet til at gennemsøge nettet for relevante og populære sider, samt give brugerne en effektiv og relevant søgeoplevelse. Optimering af din hjemmeside og indhold med de relevante faktorer i tankerne kan hjælpe dine sider med at rangere højere i søgeresultaterne.

I modsætning til betalte søgeannoncer, kan du ikke betale søgemaskiner for at få højere organiske søgerangeringer. Det kræver research, hårdt arbejde og tid.

Hvorfor er SEO vigtig for markedsføring?

SEO er en grundlæggende del af digital markedsføring, fordi folk hvert år foretager billioner af søgninger, ofte med kommercielle intentioner om at finde information om produkter og tjenester. Søgning på de store søgemaskiner er ofte den primære kilde til digital trafik for virksomheder og supplerer andre marketingkanaler rigtig godt. Større synlighed og placering højere i søgeresultaterne end din konkurrent kan have en væsentlig indflydelse på din bundlinje – på den positive måde selvfølgelig. 

Dog er der sket en udvikling af søgeresultaterne i løbet af de sidste par år. De er blevet mere målrettede mod at give brugerne flere og mere direkte svar og oplysninger direkte i resultatsiden. Det kan eksempelvis være i form af videnspaneler, My Business profiler eller FAQ-resultater. Det gør, at brugeren i højere grad er tilbøjelig til at forblive på søgeresultatsiden, i stedet for at bevæge sig ind på specifikke hjemmesider, hvilket selvfølgelig ikke er så godt for din hjemmeside.

Her er opgaven, som SEO ansvarlig selvfølgelig, at holde sig opdateret på disse udviklinger og samtidig sørge for at optimere hjemmesiden, så søgemaskinerne kan anvende dit indhold og din hjemmeside, som resultat for de informationer, der bliver vist direkte på søgeresultatsiden. For søgemaskinerne kan unægteligt ikke fremvise indhold eller blive klogere, uden hjemmesider med indhold, til at fodre dem. 

Find ud af hvordan det står til med din SEO – tag et WebTjek her.