Hvad er SEM?

sem

SEM (search engine marketing) er et paraplybegreb, som dækker over både SEO (søgemaskineoptimering) og SEA (søgemaskineannoncering). Når man taler om SEM generelt, er det dog normalt betalt annoncering på søgemaskiner, man henviser til, så det vil vi også gøre her. Men hvordan virker det? Hvad koster det? Og hvad adskiller SEM fra SEO? Vi vil forsøge at forklare begreberne.

Hvordan fungerer SEM?

Med betalt annoncering bliver du endnu mere effektiv i din markedsføring ved at dirigere trafik mere specifikt hen, hvor du ønsker. Du leder besøgende til din hjemmeside fra fx Google uden at skulle rangere organisk. Målet er simpelthen at placere dit produkt eller din service lige foran næsen af den person, der leder efter det.

Google Ads er et af de mest populære annonceringsværktøjer på markedet lige nu. Når du annoncerer med Google Ads, linker din annonce til et eller flere søgeord efter eget valg. Det kan fx være “manicure Slagelse”, hvis du har en neglesalon i Slagelse. Når brugere søger efter disse specifikke ord, vil din annonce blive vist øverst i resultatlisten. Først under disse vil de organiske resultater blive vist. Selve annoncerne kan bestå af kun tekst eller af tekst i kombination med billede.

Hvad koster det at annoncere på søgemaskiner?

PPC (Price Per Click) er et yderst relevant begreb, når man taler om SEM. Det betyder, at du som annoncør betaler for de klik, din annonce får. Annoncen vises i resultatlisten for tusindvis af brugere, men du betaler kun for de, der rent faktisk klikker på den.

Så hvad koster et klik? Dette er et spørgsmål uden et konkret svar, da prisen afhænger af hvilket søgeord du vælger. De faktorer, der bestemmer prisen, kan være, hvor høj konkurrencen er for det søgeord, du har valgt at linke din annonce til og hvad andre virksomheder er villige til at betale for netop det søgeord. Jo flere virksomheder, der ønsker at annoncere på søgeordet, jo dyrere bliver ordet pr. klik for annoncøren – altså dig. Det positive ved dette er, at du let kan holde styr på dit eget budget og hvilke søgeord du ønsker at blive vist på.

SEO og SEM – hvad er forskellen?

For at gøre det hele mere tydeligt har vi listet de største forskelle mellem SEO og SEM her:

  • Med SEO øger du din trafik organisk, mens SEM betyder en pris pr. klik for dig, som annoncør.
  • SEM er direkte konkurrencedygtig, fordi din betalte annonce automatisk havner øverst på resultatlisten. For at opnå det samme med SEO skal der mere omfattende og tidskrævende arbejde til – og ikke mindst tålmodighed.
  • Hvis du vil øge trafikken hurtigt, så er SEM mere effektivt end SEO. Med SEO ser du resultater på længere sigt.

Kombinér SEO og SEM

Ønsker du at øge antallet af ​​kunder ved hjælp af søgemaskiner, så er et vindende koncept at arbejde med en kombination af SEO og betalt annoncering. Ved løbende at arbejde med din SEO skaber du på sigt en relevans for din hjemmeside hos søgemaskinerne og med SEM kan du opnå hurtige, effektive resultater her og nu. Den viden du får fra din betalte annoncering kan være et rigtig godt grundlag for, hvordan du vælger at arbejde med din SEO. Du ser hvilke søgeord, der konverterer bedst gennem dine annoncer og kan derefter søgeordsoptimere din hjemmeside ud fra denne viden. Win-win, ganske enkelt.

Nysgerrig efter at vide mere om markedsføring via søgemaskiner? Nedenfor kan du se vores seneste webinar om Google Ad og hvordan du kommer i gang med dit SEM-arbejde.