,

Hvad er kopimålgrupper? Facebook Ads del 3 af 3

Med vores lille minikursus har du sandsynligvis allerede skabt fantastiske målgrupper på Facebook baseret på de kunder, der besøger din hjemmeside eller interagerer med dig på andre måder. Men hvordan, når du ud til de kunder, der endnu ikke ved, hvor fortræffelig netop din virksomhed er? Tricket kaldes kopimålgrupper og er et fabelagtigt værktøj.

En kopimålgruppe betyder, at vi lader Facebook matche personen i en af vores eksisterende målgrupper med andre på Facebook. Teorien er “lige børn leger bedst” og ofte fungerer det faktisk utroligt godt.

For hvis du har et antal personer, der køber hos dig, hvorfor vil du ikke have flere personer, der ligner dem? Det mest magtfulde, som Facebook kan give annoncører. Lookalikes eller kopier er sandsynligvis det mest magtfulde Facebook kan give dig, der annoncerer på platformen, fordi Facebook ved så meget om os.

Lookalikes er et glimrende alternativ for de, der lige er startet med Facebook Ads og ikke har haft tid til at oprette en liste eller har nok trafik på deres hjemmeside til at bruge forskellige retargeting-teknikker. Lookalike kan også bruges til at udvide din eksisterende målgruppe.

Men hvorfor bør du egentlig arbejde med kopimålgrupper?

Lookalikes er fantastisk for alle, der ønsker at finde nye personer til en retargeting-målgruppe, til nyhedsbreve og andre kanaler, hvor du taler med de, der allerede har vist interesse for det du sælger. Det betyder at du sætter dem et skridt længere frem i den såkaldte kunderejse.

Sådan fungerer kopimålgrupper.

Du har modtagere af dit nyhedsbrev. Du uploader deres mailadresser til Facebook og dirigerer annoncer til dem på produkter, du sælger. Det viser sig, at være en virkelig dårlig målgruppe, fordi de kan allerede lide dig nok til at modtage dit nyhedsbrev. Så selvfølgelig vil du have flere af denne type. Derfor placerer du en annonce for at abonnér på mit nyhedsbrev her” og målretter mod en kopimålgruppe baseret på de, der allerede abonnerer på dit nyhedsbrev.

Sådan danner du kopimålgrupper.

1. Vælg kilden til din kopimålgruppe. Her kan du vælge en af de brugerdefinerede målgrupper, du allerede har oprettet. Det er dem, du bygger på, når du opretter en kopimålgruppe – det vil sige en målgruppe, der svarer til det, du allerede har.
2. Så skal du vælge målgruppens placering. Her kan du vælge lande og regioner. Igen: tænk på, hvad dine mål er og hvem du vil nå. Hvis du er et lokalt pizzeria på Frederiksberg, behøver du sandsynligvis ikke målrette mod alle i hele Danmark.
3. Størrelsen på din kopimålgruppe. Du kan ændre størrelsen på en kopimålgruppe, mens du opretter den. Jo mindre målgrupper du opretter, jo mere ligner kopimålgruppen din oprindelige målgruppe. Hvis du opretter et større målgruppe, kan du nå ud til flere personer, men ligheden mellem de 2 målgrupper bliver mindre. Her kan du vælge en størrelse mellem 1% og 10%. Afhængigt af den procentdel, du vælger, vises det, hvor mange personer dette inkluderer.

Er der ikke en risiko for at min kopimålgruppe bliver udvandet, hvis målgruppen bliver for stor?

Svaret er både ja og nej. Tidligere var det almindeligt at vælge en lav procentdel, når man ønskede at nå en så nøjagtigt lookalike, som muligt. Men i dag anbefales det faktisk at køre en større procentdel, da Facebooks
algoritmer er så gode, at de finder gode lookalikes uanset hvad.

Anbefalingen fra mange sider er nu at satse så stort, som muligt. Men der er naturligvis forskellige skoler, hvor nogle stoler på Facebooks algoritmer fuldstændigt og andre slet ikke stoler på Facebook. Det bedste er at prøve, at ligge midt imellem. Det afhænger i sidste ende også af, hvor dit marked er, hvilken slags virksomhed du driver og hvordan din kundebase ser ud. En lille café i Hillerød har sandsynligvis ikke noget udbytte af, at nogen på Lolland nås via deres Facebook-annonce.

Tolk alle oplysninger på Facebook

Når du er færdig med disse tre trin, har du oprettet din kopimålgruppe og kan begynde at annoncere. Bemærk, at det kan tage et stykke tid for en kopimålgruppe at blive opfyldt med nye kundeemner.

Det var en gennemgang af, hvad du har brug for, for at komme i gang med målgrupper til Facebook Ads. Du finder vores tidligere afsnit i vores minikursus her

Når din annonce er gået live, begynder det virkelige arbejde, nemlig at følge op og fortolke alle de oplysninger, som Facebook giver dig om, hvordan annoncen klarer sig.

Facebook Ads handler stort set om, at teste og se, hvad der fungerer for netop din virksomhed. Der er ingen færdige svar eller færdige skabeloner, som du kan følge, men du skal starte med de unikke forhold, som din virksomhed har og derefter teste, teste og teste.

At forstå oplysningerne for at få virkelig fantastiske resultater kan være vanskeligt og tidskrævende, især i starten, før du kommer ind i det.

Hvis du også vil deltage i hele minikurset anbefaler vi et kig på vores webinar nedenfor.