Hvad er Google My Business?

Google My Business kan beskrives som et online visitkort, der dukker op, når der bliver foretaget relevante søgninger, som omhandler din virksomhed. På din Google My Business profil kan du se og kommunikere med dine kunder, redigere din virksomhedsprofil samt se, hvordan dine kunder interagere med din virksomhed på Google. På den måde kan du tiltrække kunder og vise din virksomhed frem på en enkel og tydelig måde.

Google udvikler Google My Business for at gøre det mere enkelt for de kunder, som ønsker information nemt og hurtigt. Med en virksomhedsprofil på Google hjælper du virksomheden med at blive vist i det afgørende øjeblik, hvor kunderne søger efter virksomheder eller lignende produkter eller ydelser. Du kan logge på din Google My Business profil for at opdatere informationen herunder bl.a. adresse, telefonnummer, URL, åbningstider og meget mere. Dette gør det mere enkelt for kunderne at finde information omkring din virksomhed. Derfor er det vigtigt, at din virksomhedsprofil altid er opdateret med de nyeste informationer, billeder og kampagner, da dette påvirker kundernes købsbeslutning til at vælge netop din virksomhed.

Hvorfor er det nødvendigt for din virksomhed?

Som virksomhed, har du måske allerede mange sider på nettet, som kræver dit engangement: en hjemmeside, Facebook-side, måske en Instagram – ja, listen er lang. Er Google My Business endnu en side i mængden, som du også skal huske at opdatere? Svaret er nej. At benytte en GMB-side vil gøre det lettere for dine kunder. Hvis en potentiel kunde bare leder efter et telefonnummer, adresse eller åbningstider for din virksomhed, så har kunden ikke behov for at klikke videre ind på dine andre sider, da alle de vigtige informationer står på din Google My Business profil, som vises i søgeresultaterne.

Nogle virksomheder ville dog spørge: “Er det ikke dårligt at al informationen vises direkte, da kunderne så ikke klikker ind på min hjemmeside?” Som virksomhed skal man ikke se dette som et klik mindre til din hjemmeside; se det som en potentiel kunde, der lettere kan finde den information, som de leder efter. Hvis kunden kun har brug for din virksomheds telefonnummer eller finde ud af, om du har åbent på søndag, så vil de finde informationen hurtigere end, hvis de skulle klikke ind på din hjemmeside og søge der. På den måde gør du kunden glad og tilfreds, som ville have en positiv effekt på din virksomhed og selvfølgelig, hvis kunden er ude efter mere information, så vil de klikke ind på din hjemmeside. En Google My Business profil rangerer også din virksomheds hjemmeside langt bedre. Google My Business er vigtigt i forbindelse med SEO, fordi at din virksomhedsinformation bliver vist i lokale søgeresultater omkring dine specifikke produkter eller ydelser. På den måde kan din virksomhed fremstå mere synlig i konkrete sammenhænge.

Vil du vide mere om Google My Business, og hvordan det fungerer? Så tjek vores webinar ud nedenfor.