Hvad er en vellykket displaykampagne?

Vi har tidligere talt om at fordelene ved displayannoncering er segmentering og muligheden for at måle resultaterne. Men hvad er egentlig en vellykket kampagne? Vi har spurgt vores kollega Therese, som har over 15 års erfaring med displayannoncering. Dette er hendes svar.

“Her kommer vi tilbage til det, vi talte om i tidligere blogindlæg om branding og performance. Hvad er dine mål for din kampagne? Skal du skabe opmærksomhed, opbygge kundeloyalitet eller drive trafik til din hjemmeside? Forskellige veje vil føre til forskellige svar på spørgsmålet om, hvad der udgør en vellykket kampagne.

Vi må også gå tilbage og se på fordelene ved displayannoncering. Med displayannoncering får du adgang til en type markedsføring, der tilbyder forskellige designmuligheder, der kan markedsføres online på millioner af hjemmesider. Du får skarpe segmenteringsværktøjer, der gør det muligt, at ramme den rigtige person på det rigtige sted og du kan konstant måle og optimere din annoncering for at opnå de absolut bedste resultater.

Mange penge bruges uden at du opnår det ønskede resultat

Så en vellykket kampagne kan simpelthen defineres ud fra alle disse kriterier. Det vil sige: har du en hjemmeside, der sælger padleudstyr til sportsinteresserede midaldrende kvinder på Fyn og du kan se, at din trafik til din hjemmeside øges betydeligt i kampagneperioden inden for de budgetgrænser og nøgletal, du opretter? Ja, så er det sandsynligvis lykkedes dig at skabe en vellykket kampagne.”

Kan en ejer af en lille virksomhed selv oprette en vellykket displaykampagne?

“Absolut! Men du skal først oprette en konto på en DSP, Demand Site Platform, som er et program, man bruger til at købe annoncering på nettet eller via GDN, som er Google Displaynetværk.

Det er så helt op til dig selv at booke kampagnen, optimere den og holde styr på statistikker og rapporter. Udfordringen med denne løsning er, at du sandsynligvis hurtigt indser, at det tager mere tid end du først antog og at det som uerfaren med displayannoncering er svært at få det fulde potentiale. Det vil sige, at mange penge bruges uden at du opnår det ønskede resultat. Det vil simpelthen være svært for dig at bedømme, hvad der er en vellykket kampagne. Jeg kan også tilføje, at det er meget almindeligt at outsource bannerproduktion, da du skal have en form for grafisk viden for at skabe en god annonce.

En anden måde er at have kontakt med forskellige medier, som en avis, en specifik hjemmeside eller lignende. De kan så hjælpe dig med produktion, booking af kampagne og så videre. Problemet med denne måde at arbejde på er, at annonceringen bliver bundet til mediets egne sider, hvilket begrænser mulighederne for optimering af din kampagne, når den skal holdes inden for mediets egne fire vægge.

Endelig er der også det alternative mediebureau, som fx Krak. Her får du professionel viden, produktion, booking og optimering. Omkostningerne vil helt sikkert være højere end hvis du selv gjorde det, men hvad du får igen i produktion og ekspertise opvejer det. Mediebureauet er ansvarligt for hele kommunikationskæden for kampagnen. Og du kan annoncere på flere populære hjemmesider. På denne måde øges dine chancer for en vellykket kampagne.”


Vil du vide mere om displayannoncering? Tjek vores webinar nedenfor.