,

Hvad er Clubhouse – sådan fungerer den nye app til sociale medier

Først kom tekst, så billedet og så film. Nu er den næste sociale medietendens her og fokus er på lyd. Appen på alles læber er Clubhouse, en interaktiv og lydbaseret app, som allerede har tiltrukket millioner af brugere og uofficielt vurderes i milliarder af kroner.

Fra Facebook til TikTok. Hver generation har sit sociale medium. Men hvad venter der i fremtiden? Spekulationer er, at den næste store app er Clubhouse.
Clubhouse blev lanceret sidste år og har i dag et par millioner specielt inviterede brugere. At det er på alles læber lige nu, skyldes delvis, at Elon Musk for nylig brugte appen, da han talte med Vlad Tenev, CEO for Robinhood, aktiehandelsappen, der også for nylig har været i rampelyset.

Sådan fungerer Clubhouse

Så hvordan fungerer Clubhouse? Som med alle apps downloader du Clubhouse og registrerer dig. Hvis du er heldig, kender du nogen, der allerede har appen og så kan personen forhåbentlig invitere dig. Ellers kan du pænt stå i kø. I appen finder du en stor blanding af klubber og virtuelle rum, hvor der er samtaler og diskussioner i mange forskellige formater, fra talkshows og musik til dating, politik og sport. Det kan være diskussionsfora med bekendte eller virksomhedsledere, innovatorer, berømtheder og politikere. Og hvis du derefter vil deltage i diskussionen, rækker du bare din virtuelle hånd ud og skaberne og moderatorerne i lokalet beslutter, om du – eller enhver anden deltager – skal have lov til at deltage i samtalen.

Appen, som er blevet beskrevet som “if Twitter was a podcast you lived inside of” og “LinkedIn nu med lyd […] det er helvede på jorden“, er i øjeblikket kun tilgængelig i App Store.

  • En ny, eksklusiv app med fokus på lyd og samtale
  • Fik opmærksomhed, da Elon Musk brugte appen
  • Bruges også af bl.a. Drake, Kevin Hart og Oprah
  • Kræver en invitation for at bruge den.
  • Opret dine egne diskussionsfora eller deltag i andres virtuelle rum, både som lytter og debattør.
  • Findes kun til iPhone lige nu