Hvad er branding og hvad er performance markedsføring?

Jeg tænkte, at vi kunne tale lidt om branding og performance markedsføring. To forskellige tilgange, der mere og mere går hånd i hånd. Men hvad handler det om? I den følgende artikel skitserer vi termerne, hvad de er beregnet til og hvordan de påvirker din markedsføringsstrategi.

Når vi taler om branding, taler vi om markedsføring for at opbygge et varemærke, hvis hovedopgave er at definere virksomhedens ”reason to exist” i kundens øjne, din virksomheds værdi, den kvalitet du leverer, troværdighed. Med branding vil du styrke troværdigheden og forstærke skab en følelsesmæssig reaktion hos forbrugeren, skab kundeloyalitet og sørg for at være opmærksom på kunderne hele tiden – så du bliver det naturlige valg, når kunden skal købe et produkt.

[Teksten fortsætter under videoen]

Performance markedsføring dykker dybt ned i konkrete data, som fx leadgenerering og konvertering. Her ser man på alt fra, hvor mange, der tilmeldte sig det næste webinar eller maillisten til hvordan markedsføringen har bidraget til solgte produkter.

De mest typiske ønskemål

Problemet med at adskille disse to ting er, at du ikke kan undvære den ene for at kunne levere den anden. Hvis du har et dårligt brand, påvirker det din performance. Og hvis du stirrer blindt på din performance, vil du snart indse, at din virksomhed ikke har et særligt stærkt brand til faktisk at levere de leads, du ønsker.

I årenes løb har vi været i stand til at filtrere de mest typiske ønskemål ud, når det kommer til vores kunder og deres mål for markedsføring:

  1. Ønsket om at skabe opmærksomhed omkring virksomheden
  2. Øget kendskab til et brand
  3. Opbyg kundeloyalitet over for nuværende kunder for at få dem til at føle, at de har taget et godt valg ved at vælge den virksomhed, de har valgt.
  4. Styrke tilbud / produkt
  5. Drive trafik til hjemmeside
  6. Eller bare “sælge mere”

I en situation, som denne er det selvfølgelig interessant, at forsøge at forklare kunden, at hvis du vil “sælge mere”, skal du arbejde aktivt med både branding og performance markedsføring. At ville sælge mere kræver både kundeloyalitet og opmærksomhed omkring virksomheden. At ville sælge et bestemt tilbud eller produkt kræver normalt et stærkt brand, hvad enten det er et velkendt brand, et velrenommeret brand – eller begge dele.

Vil du vide mere? Og samtidig lære mere om displayannoncering? Du er velkommen til at tjekke vores webinar højere op i teksten.