,

Hvad er backlinks

Backlinks er links fra en hjemmeside til en anden. Disse typer af links er vigtige for din virksomheds SEO-strategi. Der er to typer af backlinks: dofollow og nofollow.

Når en hjemmeside linker til en anden hjemmeside, kaldes det for backlinks. Backlinks er vigtige for din søgemaskineoptimering (SEO), fordi de hjælper søgemaskiner, som Google og Bing med at forstå, hvor populær en hjemmeside er, samt kvaliteten af hjemmesiden.

Ranger højere med backlinks

Når en hjemmeside har backlinks af høj kvalitet er der stor sandsynlighed for, at den vil rangere højere på søgemaskinernes resultatside (SERP). Backlinks er også vigtige for at opbygge troværdighed og øge synligheden for en hjemmeside.

Der er to typer af backlinks:

  1. Dofollow – Dofollow-backlinks leverer “link-juice”. Dvs. dofollow-links bidrager til at rangere den linkede hjemmeside højere i søgeresultaterne. Det er en type hyperlinks, der tillader søgemaskiner at følge og crawle den linkede side og dermed hjælpe med at rangere den linkede side i søgeresultaterne.
  2. Nofollow – Nofollow-backlinks bidrager derimod ikke til at forbedre den linkede hjemmesides placering i søgeresultaterne. Et “nofollow” er et attribut, der kan tilføjes til et HTML-link for at fortælle søgemaskinerne, at linket ikke skal påvirke placeringen af den linkede side i søgemaskinens indeks. Google introducerede nofollow for at bekæmpe spam og manipulerede søgeresultater.