Hvad betyder SEO?

SEO written with puzzle pieces

SEO er en forkortelse af Search Engine Optimization, som vi på dansk kalder søgemaskineoptimering.

SEO består af flere forskellige teknikker, du kan bruge til at få din hjemmeside så højt op i søgeresultaterne som muligt. Kort sagt handler det om, at bruge de algoritmer eller “regler”, som Google har bygget omkring deres søgemaskine.

Vil du vide mere om Google og SEO?

200 forskellige rangeringsfaktorer

For eksempel, hvis en søgemaskine foretrækker hjemmesider, der er meget hurtige at indlæse, kan man søgemaskineoptimere ved at fjerne forhindringer, der kan sænke farten på din hjemmeside (eksempelvis ved at fjerne store billeder eller videoer).
Google har over 200 forskellige rangeringsfaktorer, som du kan prøve at påvirke med SEO. Disse rangeringsfaktorer har til formål at måle tre ting:

RELEVANS, MYNDIGHED OG KVALITET

  • Relevans er, hvor godt en hjemmeside matcher en søgning fra en bruger.
  • Myndighed er, hvor meget Google stoler på indholdet på siden. Dette er hovedsageligt defineret ved antallet af links. Jo flere links fra andre sider, der linker til din side, jo bedre myndighed har siden.
  • Kvalitet handler om flere ting, men kort sagt kan det dreje sig om strukturen i dit indhold, og hvordan besøgende interagerer med din side (eksempelvis, hvis de bliver på din hjemmeside i lang tid eller forlader den hurtigt).