Hvad betyder off-page? Det er de links, der hjælper din virksomhed!

Links til din hjemmeside er afgørende for, hvordan relevante søgemaskiner vurderer din hjemmeside. Denne type søgemaskineoptimering kaldes off-page. I det følgende indlæg vil vi fortælle dig mere om, hvordan off-page SEO fungerer.

I modsætning til on-page søgemaskineoptimering på din hjemmeside, der forsøger at skabe relevant indhold på selve hjemmesiden, betyder off-page alt, hvad der sker uden for din hjemmeside. Det handler om andre hjemmesider, blogtekster, nyhedsartikler, Facebook-indlæg eller din hjemmeside som “mere relevant” end din konkurrence og rangeres højere i søgningen.

Ligesom på on-page SEO vil indholdet, relevansen og pålideligheden af ​​oplysninger på de eksterne sider spille en vigtig rolle i, hvor godt din hjemmeside er rangeret. Det viser sig også, at off-page søgemaskineoptimering gør op for omkring 50% af, hvor højt din hjemmeside er placeret på forskellige søgemaskiner.

Forskellige typer af links

Der er overordnet tre typer af links: naturlige links (f.eks. en produktanmeldelse, der linker til din hjemmeside), manuelt bygget links (såsom en influencer, der får betalt for at linke til dig) eller selvfremstillede links (side oprettet for at levere relevant information, indhold og links).

For eksempel, hvis en person med en blog skriver om deres oplevelse på din frisørsalon og linker til din hjemmeside, så er det et såkaldt backlink, det vil sige et link til din hjemmeside fra en anden side. Det samme gælder for links i online-anmeldelser, i online-aviser, på sider som Krak og så videre. Det gælder også for links fra sociale medier.

Vil du vide mere om SEO og Krak?

Hvilke links liker Google

For Google er relevans afgørende, og Google kigger på om hjemmesidens links og links dertil skaber værdi for læseren. Kort sagt kan du sige, at Googles kunstige intelligens sammenligner hjemmesiden, der linker til din hjemmeside, for at se ligheder i relevans, som f.eks. søgeord, og hvis der findes ligheder, rangeres din hjemmeside højere på disse søgeord. Hvilken type links er brugt, spiller en mindre rolle, men hvad der virkelig bidrager til en god søgeoptimering er blandt andet:

  • Hvor populær link-siden er
  • Hvor stor relevans har link-siden i forhold til den side, den er knyttet til
  • Hvor nyt linket er
  • Hvor pålidelig linket er