Hjemmesider & trends – sådan skal du tænke

woman with laptop

Hvert år lanceres nye trends, som vi forventes at følge – indenfor alt fra mode og boligindretning til mad, rejsemål og hobbyer. Og hjemmesider er faktisk ingen undtagelse. Når kundernes adfærdsmønstre ændrer sig, er det vigtigt, at du som virksomhed holder dig opdateret på, hvad der er ”in” lige her og nu.

Man skal dog ikke glemme, at ikke alle trends behøver at passe til dine kunder, produkter og tjenester. Det er derfor vigtigt, at have lidt fingerspidsfølelse her og ikke bare hoppe med på en trend, men at reflektere over, hvordan den skaber værdi i netop din virksomhed – hvis den overhovedet gør det…

Vi har udvalgt tre trends, som kan være værdifulde at overveje for de fleste virksomheder:

Kombinér billede og grafik

Det er ingen nyhed, at brugere generelt ikke bryder sig om, at læse store og lange tekststykker. For at fange de besøgendes opmærksomhed skal du præsentere indholdet på din hjemmeside på en sjovere måde, der holder dem interesserede. Smukke billeder er gode i sig selv, men når du kombinerer dem med grafiske elementer, der lokker til interaktion, bliver resultaterne aller bedst. Dine brugere vil ikke kun bevare interessen for dit indhold, men de vil også i højere grad interagere med indholdet.

Mørke temaer

Mørk tilstand og mørke temaer er en voksende trend inden for webdesign, der fortsætter fra sidste år og mange store virksomheder, som Apple og Facebook bruger mørk tilstand på deres hjemmesider.

Her er nogle fordele ved mørk tilstand og mørke temaer og hvorfor du skulle vælge at implementere det i din designtænkning i 2022:

  • Mørke temaer tiltrækker øjet hurtigere til udvalgte designelementer
  • Det mindsker belastningen af ​​øjnene, hvis brugerne befinder sig i et dårligt oplyst miljø, fx hvis de besøger din side om aftenen
  • Det giver en moderne og indbydende følelse. På den måde holder du brugernes interesse
  • Hvis den besøgende bruger din hjemmeside fra en bærbar enhed, kan mørke temaer hjælpe med at spare på batteriet.

Video

Film og video fortsatte med at være et populært og kraftfuldt markedsføringsværktøj i 2021. Brugere kan lide film, fordi den – i modsætning til almindelig tekst – kan engagere og kommunikere en masse information på kort tid og på en sjov måde.
Når det er sagt, bør du dog bruge dine film med omtanke. Brugernes opmærksomhed henledes på levende billeder og derfor skal du sørge for, at afsenderen (dvs. dig) er tydelig, så besøgende kan forbinde filmen med dit brand. Film kan bruges til fx at fortælle en historie eller vise dine tjenester/produkter. Her er det dog vigtigt at huske, at du skal vise dine videoer på en måde, der ikke påvirker din hjemmesides indlæsningstid negativt – for, som vi har været inde på i tidligere blogindlæg, har besøgende en tendens til at forlade hjemmesider med lange indlæsningstider.

Med den store stigning i digitaliserede processer og virksomheder, der driver deres forretning gennem deres hjemmeside, er der stor konkurrence for at blive set på nettet. Du bør derfor omfavne og tænke over disse trends for at få netop din virksomhed til at skille sig ud og give dine brugere en oplevelse, der giver dem lyst til at komme tilbage – igen og igen og igen.