,

Google Analytics og søgemaskineoptimering | Del 2

Med Google Analytics får du et gratis værktøj, der hjælper dig i dit arbejde med søgemaskineoptimering af din hjemmeside. I den følgende artikel viser vi dig, hvordan du bruger Analytics til at holde styr på, hvor dine besøgende kommer fra.

Hvordan holder du styr på dine brugeres placering? Det gør du let ved at gå ind under kategorien Målgruppe (se nr. 1 på billedet herunder). Vælg derefter Geo (nr. 2) og derefter endelig Placering (nr. 3).

Du vil så se følgende rapport:

Her ser du antallet af besøgende fordelt på det land, de kommer fra. Vi er ikke interesserede i besøgende fra noget andet land, så vi klikker på Danmark. Derefter kommer vi til følgende rapport (se billedet herunder).

Det vil sige, at du ser dine besøgende fordelt på region. Som ejer af en mindre virksomhed er det dog nok mest interessant, at se fordelingen opdelt efter by. Klik derfor på det lille blå link øverst i billedet (se billedet ovenfor), hvor der står Region, By og Andet.

Vi ender så i rapporten herunder, hvor vi ser trafik fordelt på danske byer. Udover at du her kan se antallet af besøgende, kan du fx. også se, hvor længe de i gennemsnit besøger din hjemmeside. Men det er ikke derfor, at denne rapport er interessant. Som ejer af en mindre virksomhed har du normalt et relativt lille opland. Hvis du er tømrer i Svenborg eller en café i Holbæk, har du normalt dit tiltænkte klientel i og omkring disse byer. Denne rapport giver dig derfor et godt overblik over, hvor dine hjemmesidebesøgende kommer fra. For cafeen i Holbæk ligger Holbæk forhåbentlig, som ensom majestæt på toppen. Men hvis ikke er sådan? Hvis dit besøgstal er spredt over flere byer, som du ikke er interesseret i? Så er det godt hurtigt, at identificere dette “spild” af besøgende for at se, hvorfor dette sker og hvordan du kan ændre det. Hvilke søgeord arbejder du med og kan problemet måske være der? Hvilken type annoncering kører du? Hvordan ser din hjemmeside ud?

Når du derefter foretager ændringer i din SEO-strategi, skal du bare vende tilbage hver anden uge eller en gang om måneden og se, om ændringerne giver resultater.

Vil du hellere se et webinar, hvor vi gennemgår SEO, Google Analytics og andre værktøjer? Se webinaret nedenfor.

Læs mere: Google Analytics og søgemaskineoptimering | Del 1