,

Google Analytics og søgemaskineoptimering | Del 1

Google Analytics er et meget populært gratis værktøj til de, der ønsker at holde styr på trafik, målgrupper og adfærd omkring deres hjemmeside. Når du linker din hjemmeside til værktøjet, genererer Analytics detaljerede statistikker om dine brugere og hvordan de bruger din hjemmeside, hvor de kommer fra, hvor de ender, bounce rate (det vil sige, om de klikker videre på din side eller springer ud med det samme), hvilke enheder de bruger, køn osv. På denne måde kan du løbende optimere din hjemmeside ud fra din nye viden og derved også påvirke dit salg.

Google Analytics er meget stort og kan bestemt virke skræmmende for nogen, der støder på værktøjet for første gang. Der findes mange guider på fx. Youtube for de, der vil fordybe sig, men i den følgende artikel vil vi se på erhvervelse (acquisition) og kanaler (channels).

Sådan ser det ud, når du er inde på Google Analytics

Du får en del informationer med det samme fx. brugere, bounce rate og hvor længe de bliver på din hjemmeside. Til venstre ser du de forskellige typer rapporter, fra målgrupper til adfærd og konverteringer.

Det første, vi skal se på, er erhvervelse (acquisitions). Du vælger erhvervelse> al trafik> kanaler.

Så får vi følgende rapport (se billedet nedenfor).

Med Kanaler får du en god oversigt over, hvor din trafik kommer fra, både som en graf og en liste (1). Brug gerne grafen til at finde din højsæson, dvs. hvornår på året du har mest trafik. På denne måde kan du bedre planlægge, hvornår du skal eller ikke skal vise annoncer i fremtiden. I eksemplet på billedet kan du, ved den røde pil, se en klar stigning i trafikken. Måske er det på denne dato, du skal fokusere din markedsføring på?

Du kan også angive datoen, så du sammenligner en periode med en anden, fx 2021 i forhold til 2020 eller maj i forhold til april (2).

Næste projekt for din hjemmeside

Når du arbejder med SEO, er der en risiko for, at du kun fokuserer på selve placeringen af ​​søgeord og synlighed på Google. Når der ikke sker meget der, er der en risiko for, at du tror, ​​at din strategi ikke vil fungere. Så kan det være en god idé, at kigge på denne rapport. Det kan faktisk vise sig, at trafikken er steget meget eller at bounce rate er faldet markant – det vil sige, at besøgende bliver længere på din hjemmeside. Du kan måske også se, at flere sider besøges og at konverteringsfrekvensen er steget osv. Her kan du også sammenligne betalt med organisk, altså købt trafik og optjent trafik. På denne måde kan du skabe dig et billede af, hvad der skal være det næste projekt for din hjemmeside.

Vil du hellere se et webinar, hvor vi gennemgår SEO, Google Analytics og andre værktøjer? Se webinaret nedenfor.

Læs mere: Google Analytics og søgemaskineoptimering | Del 2