,

Sådan opretter du en god Google-annonce

Google-annoncering bliver stadig mere populær blandt danske virksomheder – uanset størrelse. Det skaber både udfordringer og hård konkurrence. Her har vi samlet nogle gode strategiske tips, som du kan følge for at oprette vellykkede Google Ads- annonce.

Det bliver mere almindeligt for virksomheder, at investere i Google Ads, uanset størrelse. Dette er ikke overraskende, fordi det er en af ​​de bedste måder at øge onlinesalg på. Din virksomhed behøver ikke, at have et gigantisk marketingbudget for at prøve Google Ads, men du har muligvis ikke råd til at ansætte en ekspert. Så i stedet kan du prøve et par forskellige ting med en lille investering for at finde ud af, hvad der fungerer bedst for dig. Dine vellykkede kampagner kan geninvesteres i yderligere eksperimenter.
Google Ads fungerer som en auktion, hvor du byder på søgeord for at få dine annoncer til at blive vist over andres. For at sikre succes kræves erfaring, men det er muligt at opnå gode resultater selv uden ekspertise – i det mindste i små mængder.

At vælge de rigtige søgeord er vigtigt, især med et lille budget, da det vil have stor indflydelse på din succes.
Hvis din virksomhed har et stærkt brand, er de bedste ord sandsynligvis relateret til det, men ellers skal du angive andre søgeord.
Det kan være produktnavnen eller de typer produkter, du sælger, individuelt eller i kombination med ord, som køb, bestil eller med detaljer fx. produktets farve.
Der er mange faktorer, der afgør, hvad de bedste søgeord er – det er forskelligt fra branche til branche og virksomhed til virksomhed

Gå ikke glipp af: 7 fejl, som danske virksomheder begår online

Google Keyword Planner

Et hjælpemiddel, du kan bruge til at finde de rigtige søgeord / nøgleord er fx. Google Keyword Planner. I dette værktøj får du et omtrentligt skøn over, hvor ofte det søges på forskellige søgeord, men også forslag til nye termer. Ofte ved man nogenlunde hvad man gerne vil vises på, men det er slet ikke sikkert, at de første søgeord du selv tænker på er de bedste.

Kvalitet frem for kvantitet

Du behøver ikke i første omgang, at teste alle mulige variationer af dine søgeord, for selvom du har mange produkter og tjenester, behøver du ikke prøve, at fange 100 % af den relevante trafik fra Google Ads.
Du kan fx. starte med kun at have det mest relevante søgeord for hver kategori og kun få den mest relevante trafik. Når du har tid og råd, kan du tilføje flere søgeord for at øge antallet af besøgende, men hold øje med, hvor rentable de er. Nogle gange er det bedre, at betale mere for få søgeord end at betale lidt for mange.

Hvis du har et lille budget, vil du sandsynligvis ikke betale for at komme på førstepladsen i søgeresultaterne eller endda i top 3. Omkostningerne ved topresultater afhænger af din niche, kvalitetspoint og meget mere.
Din markedsføring skal primært være rentabel, så det kan være mere værd at investere i de lavere placeringer, der får færre klik, men flere konverteringer.

Hvad er Ads kvalitetspoint (Quality Score)?

Det handler simpelthen om, hvor gode dine søgeord, dine annoncer og den side, de fører hen til hænger sammen, dvs. hvor relevante de er.
Derudover evalueres klikfrekvens (CTR) og andre faktorer for at vurdere, hvor god eller dårlig en bestemt annonce er.
Hvis dine kvalitetspoint i Ads er høje, vil du kunne ende på en højere placering uden at betale mere pr. klik, så det handler ikke kun om, hvem der afgiver det højeste bud.

4 forslag, der garanterer dine annoncer høje kvalitetspoint og klikfrekvens (CTR):

  • Sørg for, at nøgleordene bruges i annoncen
  • Sørg for, at annoncen matcher landingssiden
  • Opfordr til handling
  • Nævn hvad der adskiller dig fra konkurrenterne.

Det er værd at forbedre din annoncerelevans, da det resulterer i en samlet forbedring af din kampagne med højere kvalitetspoint, bedre annonceplacering og lavere pris pr. klik.

Hvis du vil lære mere om Google Ads, kan du se vores webinarer