Google Ads – Hvad er det og hvorfor er det godt?

Google Ads er verdens største digitale annonceringsværktøj. Det som adskiller Google Ads fra resultaterne, du får når du foretager en søgning på Google, er at du betaler for, at blive vist øverst og du betaler rent faktisk kun, når nogen klikker på din annonce.

Google tilbyder annoncering i en række forskellige fora – ikke kun i søgninger på nettet, som måske er det mest almindelige og det vi ser på billedet nedenfor. Men med Google  kan du annoncere på fx. YouTube, i Gmail og på hjemmesider, der er koblet til Googles netværk (Google Display Advertising). Google giver dig, som annoncør mulighed for at vise tekstannoncer, men også billedannoncer, videoer og shoppingannoncer.

Søgeannoncer (kampagner i søgenetværket) kaldes også tekstannoncer og er de mest almindelige typer annoncer. Annoncerne vises med etiketten “Annonce” eller “Ad” på Google, når du søger efter noget. De vises ofte med annonceudvidelser, som gør det muligt for annoncører, at vise virksomhedsoplysninger, såsom adresse og telefonnummer i deres annoncer.

Fire grundlæggende kampagnetype

  1. Søgenetværkskampagner – vises på Google, når du søger efter en bestemt tjeneste eller et bestemt produkt.
  2. Kampagner i displaynetværket – vises som billeder og korte videoer på forskellige hjemmesider.
  3. Videokampagner – kommer op på Youtube.
  4. Shopping-kampagner – kommer med billede/pris, når nogen søger efter et produkt.

Så varför ska man ha Google Ads?

Vill du öka antalet besökare till din webbplats, öka din försäljning eller vill att dina kunder kommer tillbaka, då kan annonsering på Google vara rätt verktyg för dig. Med Google Ads kan du se till att ditt företag syns för de relevanta personer som letar efter just det du erbjuder. Om du till exempel erbjuder musikinstrument i Örebro kan du se till att dina annonser syns för just de som söker på ”köpa piano Örebro” eller ”musikaffär Örebro”. Du betalar alltså bara för de som är intresserade av just det du erbjuder och inget annat.

Dine konkurrenter

Du skal huske, at dine konkurrenter bruger Google Ads. Tusinder af virksomheder bruger Google Ads til at markedsføre deres virksomheder, hvilket betyder, at selvom du rangerer godt organisk (kun gennem en Google-søgning, vil dine resultater blive skubbet ned på siden under dine konkurrenter, som kun har Ads). Det er en meget omkostningseffektiv og rentabel annonceringsplatform, men der er ingen garanti for, at den fungerer for alle annoncører.

Hvis du er i tvivl om Ads er noget for din virksomhed, anbefaler vi, at du kontakter os hos Krak, så vi kan hjælpe dig i gang. Du kan få en bedre idé om, hvilke muligheder der er og hvordan du kan nå dine mål.


Hvis du vil lære mere om Google Ads, kan du se vores webinar om emnet: